ANNONS

Här väntar grävkaos i Farsta

Räkna med gropar i marken och avstängda körfält i sommar och höst. Gator och träd i Farsta påverkas när tre kilometer fjärrvärmeledning ska fram.
ANNONS

Mitt i Söderort skrev igår om de 30 häggträd som sågades ner mitt på Farstavägen, där en ny fjärrvärmeledning ska ner i marken.

Och det är inte bara på Farstavägen det kommer att grävas. Även på Larsbodavägen, Farstaplan, Torsbygatan, Ekshäradsgatan, Ågesta Broväg och Mårbackagatan är nya ledningar på gång. Totalt handlar det om knappt tre kilometer rör.

– Vi förnyar och förstärker fjärrvärmenätet i Farsta under året. Vi kommer att dimensionera för att kunna ansluta cirka 8000 nya lägenheter. Många nya bostäder ska byggas och det pratas om att Slakthusområdet ska flytta till Farsta så behovet av ett förstärkt fjärrvärmenät finns, säger Viktoria Raft, presschef på Fortum värme.

Arbetena kommer att pågå i etapper under perioden maj-december. Fler träd kommer att behöva tas ner. Bland annat ett fåtal i parkområdet mellan Larsbodavägen och Torsbygatan, och ett större träd på Larsbodavägen. Flera träd kommer också att behöva beskäras.

– Vi har naturligtvis som praxis att vi återställer de grönområden vi är tvungna att ta bort under våra arbeten. Men just på Farstavägen vet vi inte exakt om det blir nya träd eller ej. Det är inte riktigt klart hur den framtida gatubilden ska se ut där, säger Viktoria Raft.

På Farstavägen kommer ett körfält i taget att stängas av när arbetena pågår där. Mitt i Söderort har sökt trafikkontoret för uppgifter om övriga avstängningar.

Läs även: http://mitti.se/30-trad-rok-dar-fjarrvarmen-ska-fram/?tag=farstaskondal

Fakta

Här ska rören fram

Farstavägen och Farstaplan: Maj-oktober

Larsbodavägen: Tre olika etapper maj-december

Parkområdet Larsbodavägen-Torsbygatan: Juni-september

Ågesta broväg-Mårbackagatan: Augusti-december

Ekshäradsgatan: Augusti-december

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.