Här är veckans hetaste nyheter

Skjutning Älvsjö Station (2019-03-10), Ung man avled.
Många ljus och blommor har lämnats på Älvsjö station efter skjutningen på lördagen.
Mord, rån och seriefestival – det här läste ni helst under veckan i Mitt i söderort.

1. Chock och sorg i Älvsjö efter skjutningen

Lördagen den 9 mars sköts en man i 20-årsåldern ihjäl på Älvsjö station – mitt i rusningen med många vittnen. Efter skjutningen la många Älvsjöbor blommor och ljus vid stationen för att hedra den döde.

2. Liljeholmen mest utsatt – flest rån i söderort

Under veckan har Mitt i berättat om den senaste tiden många rån mot ungdomar i söderort. Enligt polisens statistik är just Liljeholmen det område där flest rån skett. Totalt har 115 rån anmälts hittills i år i söderort. Vart tredje offer var under 15 år.

3. Efter rånen – vakter ska bevaka Mälarhöjden

Mobila ordningsvakter finns redan i Liljeholmen, Nybohov, Västertorp, Fruängen och Älvsjö. Nu har Liljeholmen-Hägerstens stadsdelsförvaltning ansökt om att vakterna även ska få patrullera i Mälarhöjden och Axelsberg för att minska ungdomsrånen.

4. Stockholms seriefestival flyttar till Konstfack

Stockholms internationella seriefestival brukar hållas på Kulturhuset, men eftersom det renoveras flyttas festen till Konstfack.

– Vi är mycket glada över att samarbeta med Konstfack, säger Ola Hellsten, konstnärlig ledare för Serieteket på Kulturhuset Stadsteatern som arrangerar Seriefestivalen.

5. Fler nattvandrare behövs efter rånvågen

Det är brist på nattvandrare i stadsdelen, samtidigt som fler vuxna behövs ute för att öka tryggheten. Den 26 mars anordnar stadsdelen en utbildning för nattvandrare.