ANNONS

Här vill Centern se ytterligare ett naturreservat

Centerpartioet i Huddinge vill att skogsområdena kring Kynäsberget blir naturreservat.
Centerpartioet i Huddinge vill att skogsområdena kring Kynäsberget blir naturreservat.
Huddinge har tolv naturreservat och ytterligare sex skyddade naturområden. Nu vill Centerpartiet även att områdena kring Kynäsberget blir naturreservat.
ANNONS

Centerpartiet i Huddinge vill att skogsområdena på Kynäsberget i Ågesta blir naturreservat och skyddas mot exploatering. Partiet menar att området har en viktig funktion som grön korridor till skogarna i de södra delarna av Stockholms kommun.

”I Huddinge kommun och i Stockholmsregionen i stort behöver vi framöver bygga en stor mängd bostäder för att möta den efterfrågan som finns. Då är det också viktigt att vi bygger på sådan mark så att de mest betydelsefulla naturområdena bevaras”, skrivet partiet på sin hemsida.

Skogen på Kynäsberget är utpekad i Huddinge kommuns översiktsplan som ett område värdefullt att bevara för dess funktion som grön korridor från Orlångens naturreservat till Fagersjöskogen i Farsta via Rågsveds friområde.

I Huddinge finns det i dag tolv naturreservat, vilka är Gömsta äng, Gömmaren, Flemingsbergsskogen, Gladöskogen, Orlången, Björksättrahalvön, Paradiset, Lännaskogen, Trångsundsskogen, Drevviken, Lissmasdalen, Gladö kvarnsjö.

Det finns också ett biotopskyddsområde vilket är Korpberget.

Dessutom finns fyra Natura 2000-områden och de är Hanveden, Granby, Lissma-Kvarnsjö, Lännaskogen och Fullersta kvarn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.