Här vill över 6000 personer bo

Över 6 400 unga vuxna vill bo i det nya Västbergahuset.
Över 6 400 unga vuxna vill bo i det nya Västbergahuset.
6 400 har hittills anmält intresse för att få flytta in i de sprillans nya lägenheterna för unga vuxna vid Västberga allé.

Tiden för att anmäla sitt intresse för de 280 ungdomslägenheterna på Västberga allé/Elektravägen går ut 2 mars, men på Bostadsföremedlingen Stockholm ser man redan ett enormt intresse.

Förmedlingen har fått i uppdrag att fördela lägenheterna jämt i alla åldersgrupper, från 18 till 30. Störst är söktrycket bland 20-26-åringarna, medan till exempel bara ett nittiotal 18-åringar visat intresse.

Enligt Ronny Mattsson, kommunikatör vid Bostadsförmedlingen i Stockholm , tyder mycket på att det kommer att krävas ett år i kö för en 18-åring, två för en 19-åring, och så vidare.

Kicki Kullberg Durén, kommunikatör i projektet Snabba Hus på Svenska Bostäder är över förväntan glad över intresset.

– Vi visste inte riktigt hur det skulle gå, eftersom vi inte har något att jämföra med. Huset ligger kanske inte så hippt, men det har bra kommunikationer i sin närhet, säger hon.

Svenska sBostäder hoppas inom ett par år kunna ro iland två liknande projekt i västerort, ett med 130 bostäder och ett med 250. Husen byggs på mark som ännu inte detaljplanerats och beviljas därför tillfälliga bygglov fem år i taget. När kommunen bestämt hur marken ska användas ska husen hålla för ned- och uppmontering minst två gånger.

En 1,5:a med sovalkov i Västbergahusen har en månadshyra på 4 995 kronor.