Härbärget i Spånga håller öppet under sommaren

Filadelfiakyrkans härbärge i Spånga håller öppet även under sommaren.

Kyrkan får 210 000 kronor i bidrag till verksamheten.

I vintras öppnade Filadelfiakyrkan i Spånga ett härbärge för hemlösa EU-medborgare. Tanken var att stänga den sista april – när den värsta kylan försvunnit – men nu står det klart att verksamheten fortsätter även under sommaren.

Härbärget är en del av projektet ”Sommarnatt”. Syftet med projektet är dels att bidra till att människor slipper sova utomhus, dels att undvika att illegala boplatser bildas.

”Sommarnatt” drivs av Filadelfiaförsamlingen, Frälsningsarmén och Convictus med hjälp av bidrag från Stockholms stad. De tre aktörerna får tillsammans dela på drygt 3 miljoner kronor i bidrag. Filadelfiaförsamlingen i Spånga får 210 000 kronor till sina tio platser.

Fakta

Det här är sommarnatt

Sommarnatt ska ha öppet på vardagar mellan klockan 21.00 och 07.00 och på helger samt röda dagar mellan klockan 21.00 och 08.00.

Mellan maj och oktober bedrivs Sommarnatt, men det finns även akutboenden under andra delar av året på de aktuella platserna.

De som får plats på boendena är utsatta EU-medborgare och personer som tillfälligt vistas i staden och som inte har tak över huvudgaranti.

Verksamheten är öppen för män och kvinnor över 18 år.

Nattplats inomhus, en lättare måltid, och dusch finns. Besökarna betalar 10 kronor per natt.

Källa: Stockholms stad