ANNONS

Hårdare tag mot Sundbybergs gatumusiker

xx
Reglerna för när man får spela gatumusik i Sundbyberg föreslås skärpas.
Det kan bli tuffare för gatumusiker att få bjuda på sin musik i Sundbyberg.
Reglerna för när man får spela gatumusik i Sundbyberg föreslås skärpas. Detta efter att en person spelat musik "hela dagar och flera dagar i sträck".
ANNONS

I nuläget får kommunen besluta om föreskrifter ”om det behövs för att hindra att olägenheter för människors hälsa uppkommer”.

Men de nya reglerna skulle innebära att gatumusik bara får spelas mellan klockan 11 och klockan 18. Någon form av ljudförstärkare eller högtalare får inte användas.

Gatumusikerna skulle endast få spela under två timmar per dag på samma plats. Därefter måste musikanten flytta sig till en plats utom hörhåll från den platsen.

Fick in klagomål

Ändringen är en del i en revidering av de lokala föreskrifterna för skydd för människors hälsa. Men reglerna gäller inte för gatumusik som polisen beviljat tillstånd för.

Anledningen till förslaget om regeländring bygger på att kommunen fick in upprepade klagomål under förra sommaren, då en person spelade musik ”hela dagar och flera dagar i sträck” i centrala Sundbyberg.

”Gatumusik kan vara ett trevligt inslag”

”Gatumusik kan vara ett trevligt inslag i miljön men hänsyn måste självklart tas till närboende och det är rimligt att tiden för utövande av musik på ett och samma ställe begränsas tidsmässigt så att inte musiken upplevs som störande”, skriver stadsmiljö- och serviceförvaltningen i ett beslutsunderlag.

Samtidigt föreslås föreskrifternas namn ändras till ”Lokala föreskrifter för att skydda människors hälsa och miljö i Sundbybergs kommun”.

Byggnads- och tillståndsnämnden tar upp ärendet 28 augusti.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.