ANNONS

Hårdrockare som skramlar för barncancerfonden

Andreas Morling och Cristian Cederferm ligger bakom Gör det bara.
Andreas Morling och Cristian Cederferm ligger bakom Gör det bara.
Det började med att Andreas Morling från Antz Subztain statusuppdaterade om att han hade skänkt pengar till barncancerfonden. Nu har flera artister och väsbyprofiler ställt sig bakom galan för att samla ihop 100 000 kronor. "Gör det bara" lyder deras uppmaning.
ANNONS

Intresset har varit stort för galan ”Gör det bara!” som Väsbyprofilerna bakom eventet har valt att kalla den. En insamling för barncancerfonden den första juni. Det blir amerikansk plockmat till middag och artister som Bella § Filippa, Jarmo Mäki och Nils Hedin kommer att uppträda.

Och så klart hårdrockarna Subztain, för det är ju sångaren Andreas Morling som stod för startskottet till insamlingen.

– Det började med att jag delade ett inlägg på min Facebook-sida om att jag hade skänkt 1000 kronor till barncancerfonden. Då blev Cristian så inspirerad att han ringde mig och tyckte att vi skulle göra något mer, säger Andreas Morling.

Cristian Cederferm som äger Pub Magasinet och Andreas Morling bestämde sig för att samla ihop 100 000 kronor till barncancerfonden.

”Vi vill dra vårt strå till stacken”

Andreas ”Antz Subztain” Morling

– Vi vill dra vårt strå till stacken. Vi gör det här för att det behövs, säger Andreas Morling.

Allt eftersom har fler personer engagerat sig i projektet. Elisabeth Johansson som tidigare har arbetat med Väsby rock har jobbat med logistiken och Mikael Milestav har hjälpt med sponsorer och ska även vara konferencier under själva galan.


Andreas ”Antz Substain” Morling drog igång Gör det bara, en insamling för barncancerfonden. Mikael Milestad kommer att vara konferencier på galan.


Musikuppträdanden blandas med lotterier, auktion och en föreläsning från förre landslagsmålvakten Magnus Hedman. Dessutom kommer en familj att berätta om sina erfarenheter av att ett barn i familjen drabbas av cancer.

ANNONS

Tanken är att om det går bra ska det bli ett återkommande årligt event.

”Det gäller att folk vill komma, annars är det dödfött”

Andreas ”Antz Subztain” Morling

– Vi vill växa. Får vi ihop 100 000 i år blir nästa mål 150 000 kronor. Men det gäller att folk vill komma, annars är det dödfött, säger Andreas Morling.

Hittills har hundra personer anmält sig men målet är det tredubbla. Alla insamlade pengar går oavkortat till barncancerfonden. Allt arrangemang finansieras av sponsorerna, både privatpersoner och företag.

För dig som vill bidra men inte kan vara med den första juni i Messingen går det bra att donera pengar till insamlingen redan nu. Men vill du skänka pengar på plats kan du lämna kontanterna hemma.

Fakta

Gör det bara

Var? Messingen

När? Första juni klockan 18-22.

Artister? Bella och Filippa, Jens Hult, Jarmo Mäki och Subztain. Plus enföreläsning av Magnus Hedman och konferencier Mikael Milestad.

Mer info: https://www.barncancerfonden.se/1309423468/