ANNONS

Häringe slott har hittat sin nya ägare

Häringe slott kommer fortsätta drivas som hotell med den nya ägaren.
Häringe slott kommer fortsätta drivas som hotell med den nya ägaren.
Efter att Häringe slott varit till salu i två år har det hittat nu hittat sin nya ägare.
ANNONS

Häringe slott har varit till salu i två år men inte hittat sin rätta köpare förrän nu. Från och med den 1 april så är det Haningeentreprenören Vesko Mijac och hans fastighetsbolag Savana AB som blir ny slottsägare efter ett bud på 58 miljoner kronor.

Jenny Ljungberg har drivit slottet som hotell i 19 år och det är något som även Vesko Mijac planerar att fortsätta med.

– Vi kommer inte att ändra konceptet utan fortsätta driva hotell- och konferensverksamhet. Slottet kommer fortsätta vara öppet för allmänheten. Jag och min dotter Sofie har tittat på det till och från i två år, men nu kändes det rätt och vi lade ett bud, säger Vesko Mijac och berättar att det är Sofie Seitamo-Mijac som kommer driva verksamheten.

Savana AB driver sedan tidigare flera verksamheter i både Haninge och Stockholm, bland annat Brandbergen centrum. Men det är det första slottet som företaget förvärvar.

– Det är mycket jobb så klart med en byggnad från 1600-talet, det finns renoveringsbehov och det behöver underhållas. Det kommer bli mycket arbete men det är en verksamhet som går bra och jag tror vi kan få den att gå ännu bättre, säger Vesko Mijac.

Häringe slott har haft många ägare, bland annat tändsticksmannen Torsten Kreuger, Electroluxgrundaren Axel Wennergren och kräftkungen Olle Hartwig. Under Kreugers tid byggde han både bowlingbana, en underjordisk tunnel och en utomhuspool med rutschkana från andra våningen.

Läs fler Haningenyheter:

Oljefabrik lämnar Nynäshamn för Haninge

Fullt hus när nya bostäder presenterades

ANNONS