ANNONS

Harriet Andersson gästar Årsta filmstudio

Harriet Andersson sprider stjärnglans över Årsta Folkets hus på tisdag.
Harriet Andersson sprider stjärnglans över Årsta Folkets hus på tisdag.
Årsta Filmstudio visar äldre verk och filmer från andra länder. På tisdag är det dags för Sommarnattens leende och då gästas studion av skådespelerskan Harriet Andersson.
ANNONS

Årsta filmstudio får celebert besök på tisdag. Då visas Sommarnattens leende i Årsta Folkets hus och till vinbaren efteråt kommer skådespelerskan Harriet Andersson, som medverkar i filmen.

– Det är jättekul att hon vill komma hit. Det var en som är bekant till henne som ringde och hon verkade pigg på att komma hit, säger Calle Pauli på Årsta filmstudio.

Filmen valde de med tanke på att det är Bergmanår i år.

Årsta filmstudio har funnits sedan början av 2000-talet. De är en del av paraplyorganisationen Sveriges förenade filmstudios.

– Det finns ett hundratal studios i landet, en del på glesbygden där de betyder väldigt mycket. Eftersom Årsta ligger så nära stan har vi valt att visa lite äldre verk eller filmer som kommer från andra länder, säger Calle Pauli.

Pratar om filmen efteråt

På repertoaren för våren står förutom Bergman en finsk, en japansk och en iransk film. Dessutom visar Bio Kontrast – som också huserar i Folkets hus – aktuella filmer.

Den som vill se film på Årsta filmstudio måste lösa ett medlemskort för 250 kronor per termin. Det är fortfarande fyra filmer kvar som ska visas i vår.

Filmerna visas varannan tisdag i Folkets hus klockan 19.

– Vi brukar ha en vinbar efteråt där man kan köpa vin till självkostnadspris och där vi träffas och pratar om filmen. Det är mycket trevligt, det blir en social grej också, säger Calle Pauli.

ANNONS
Fakta

De här filmerna visar Årsta filmstudio i vår:

27/2 Sommarnattens leende. Harriet Andersson gästar filmstudion.

13/3 Betongnatt (finsk film)

27/3 Sådan far, sådan son (japansk film)

10/4 Nader Simin – en separation (iransk film)

Källa: Årsta filmstudio
ANNONS