Hässelby-Vällingby representeras i Järva

Kadir Kasirga (S) kommer till politikerveckan i Järva, som även ägde rum förra året.
Kadir Kasirga (S) kommer till politikerveckan i Järva, som även ägde rum förra året.
I morgon, lördag, drar politikerveckan i Järva i gång. Och även lokala politiker från Hässelby-Vällingby kommer att vara på plats.
– Det här sätter hela västerort på kartan, säger Kadir Kasirga (S), stadsdelsnämndens ordförande.

I morgon, lördag, startar politikerveckan i Järva. Och fram till nästa söndag kommer alla partiledare ha talat och pratat med folk på Spånga IP.

Grannstadsdelen Hässelby-Vällingby kommer också att vara representerad i form av lokala politiker, bland andra stadsdelsnämndens ordförande Kadir Kasirga (S).

– Jag tycker att det här är ett jättebra initiativ och jag hoppas att det kommer fler från hela västerort, säger han.

Kadir Kasirga menar att detta inte bara riktar strålkastarna mot Järva.

– Det här sätter hela västerort på den politiska kartan, säger han.

Dessutom liknar Järvas utmaningar de som finns i vårt stadsdelsområde.

– Och därför känns det väldigt positivt för hela västerort, vi har ju liknande utmaningar vad gäller trygghetsfrågorna, vi har en högre andel arbetslösa jämfört med många andra stadsdelar och ett demokratiunderskott, säger han.

Att invånarna får en chans att prata direkt med politikerna kan hjälpa höja demokratin i västerort, som på flera håll har ett lägre valdeltagande än snittet i Stockholm. Det menar Kadir Kasirga.

– Vi politiker har ett ansvar att vara tillgängliga och visa att politik spelar roll. Det är viktigt för oss att visa att vi är människor av kött och blod och att tala om vikten av demokratin och av att rösta, säger han.