Hässelby villastad får ny idrottshall

Hässelby får en ny idrottshall. Den ska bli enkel men funktionell, enligt politikerna.

En ny idrottshall på Hässelby villastads bollplan. Det blir snart verklighet efter ett beslut i stadens idrottsnämnd i tisdags. Hallen blir en av tre nya hallar i stan. De andra byggs i Hjulsta och Sätra.

– Jag hoppas att de nya anläggningarna kommer att locka fler stockholmare att börja idrotta, säger idrottsborgar­rådet Regina Kevius (M) om beslutet.

Hallarna, vars projektering påbörjas i och med beslutet, får en idrottsyta på 20 gånger 40 meter och blir relativt enkla i sin utformning.

– Genom att bygga enkla men funktionella hallar som möter föreningslivets önskemål och behov om fullstora mått, förråd och bra omklädningsrum kan vi bygga fler hallar för pengarna, säger Regina Kevius.

Bygget beräknas kunna starta redan under 2014 om stadsbyggnadskontoret beviljar dispens för att bygga på fotbollsplanen. Anledningen till att bygget ska ske just där är enligt förvaltningen att personalutrymmen redan finns i Hässelbyhallen samt att området har många innebandyutövare.

I dag finns redan sju fullstora hallar i väster­ort. Men det räcker inte enligt idrottsförvaltningen. Särskilt inte i Bromma och Hässelby-Vällingby där befolkningsökningen väntas vara som störst.

Elva platser i stan har undersökts innan idrottsnämnden kom fram till det nuvarande förslaget.

Jag hoppas att de nya anläggningarna kommer att locka fler stockholmare att börja idrotta.