ANNONS

Hässelbybo bands och utpressades i sitt eget hem

Rån och utpressning i lägenhet i Hässelby
Bunden och med en kniv mot halsen tvingades mannen lämna ifrån sig personuppgifter och bank-id.
I fyra timmar höll rånarna mannen fången i hans lägenhet i Hässelby. Med buntband runt handlederna och en kniv mot halsen avtvingades mannen sitt bank-id – innan han till sist lyckades fly genom att hoppa från balkongen.
Nu åtalas en av de misstänkta rånarna.
ANNONS

Det var i slutet av november i fjol som Hässelbybon, som är i 30-årsåldern, fick besök av två personer som han var avlägset bekant med sedan tidigare.

Slag och knivhot

Men det var ingen vänskapligt besök. Så fort männen blev insläppta i lägenheten knuffade de ner 30-åringen på en stol i köket och band ihop hans händer med buntband.

Genom att misshandla och hota mannen med en kniv förmådde de honom att lämna ifrån sig mobiltelefon,  bank-id och personuppgifter som de använde för att swisha över totalt 30 500 kronor till egna konton, enligt åtalet.

Tog lån i mannens namn

De ansökte också via telefon om ett lån på maxbelopp i mannens namn.

– De hade tänkt att jag skulle låsas in under flera dagar. För att mannen som de pratade med om lånet sa att det skulle ta mellan fyra dagar och en vecka, berättar målsägaren i förhör.

Men när rånarna efter ett par timmar för en kort stund befann sig i ett annat hörn av lägenheten lyckades 30-åringen ta sig ut på balkongen på andra våningen, hoppade ner och flydde.

Grovt rån och människorov

Han larmade sedan polisen med hjälp av några grannar.

Veckan efter greps en av de misstänkta rånarna, en man i 35-årsåldern, och har suttit häktad sedan dess. Han nekar till brott. Nu har mannen åtalats för grovt rån och människorov.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.