ANNONS

Hässelbykonstnär ställer ut på Vårsalongen

Ann-Sofie Halvarsson.
Ann-Sofie Halvarsson.
Hon är Hässelbykonstnären som i många år arbetat med att få igång barns skapande på stadsdelens förskolor. Nu får Ann-Sofie Halvarsson chansen att ställa ut tre av sina egna verk på prestigefyllda Vårsalongen hos Liljevalchs.
– Det känns jättekul, säger hon.
ANNONS

Många årskullar förskolebarn i Hässelby gård vet mycket väl vem Ann-Sofie Halvarsson är. I 13 år har hon arbetat som ateljerista på områdets fem förskolor.

– Det innebär att jag är konstnärlig handledare åt barnen. Jag ger dem möjlighet att uttrycka sig i bild, lera och på andra sätt. Syftet är att få igång deras fantasi.

Måndag till torsdag ägnar sig Ann-Sofie åt arbetet med barnen, men det finns tre dagar till i veckan. Då står hon i sin ateljé i Hässelby och ägnar sig åt sin egen konstnärliga verksamhet.

– Jag gillar att måla i olja, det är mitt uttryckssätt, säger hon.

”Loop”, olja på duk av Ann-Sofie Halvarsson. Det är dock tre andra verk som kommer att visas på Vårsalongen.

På senare tid har hon låtit sig inspireras av sin gammelmorfar, som var kurbitsmålare.

– Den kollektion av målningar som jag arbetat fram nu har inspiration från allmogehantverk, inredning, mönstrade textilier och svenska folkdräkter.

Ann-Sofie är inte ensam i stadsdelen om att delta i Vårsalongen 2019. Även konstnären Maria Jonsson från Vällingby kommer att vara representerad med sin konst.

ANNONS

Och det är ingen liten ära att komma med på Vårsalongen. Till kommande upplaga kom hela 3 538 ansökningar, varav juryn valde ut 136 konstnärer och 254 av deras verk.

Vårsalongen öppnar den 25 januari i Liljevalchs konsthall på Djurgården.