Hästarna från Hallonbergen centrum har fått en ny plats

Hästskulpturen stod tidigare i Hallonbergen centrum
Platsen där de fyra hästarna stått har gapat tom i ett år.
De fyra bronshästarna som stått uppställda i Hallonbergen centrum har sedan förra året levt en anonym tillvaro i ett förråd.
Men nu är en ny plats för dem bestämd. I oktober kommer de att ställas upp utanför Stella Novas förskola på Rissneleden.

Efter att fastighetsbolaget Balder köpte Hallonbergen centrum 2018, plockades hästskulpturen ner då den offentliga konsten inte ingick i köpet.

Skulpturen kallas ”Hästkvintett” och skapades 1996 av Aline Magnusson.

Många Hallonbergsbor tyckte mycket om de små hästarna och har undrat var de tagit vägen. Nu är det klart att de kommer att ställas upp utanför Stella Novas förskola på Rissneleden i oktober.

Datum för nyinvigningen kommer presenteras under september.

Aline Magnusson har skapat många offentliga konstverk och är känd för sina djurskulpturer.

Bland annat har hon gjort de nio små får som pryder Spegeldammsparken i Järvastaden, verket ”Arbetshästar” i Solna strand och konstverket Djuren i Lutgården i Rissne.

"Ett minne från dåtiden". Skulpturgrupp utförd av Aline Magnusson. Den monterades på plats av Järvastaden AB. barnen i Järvastaden har döpt djuren. Hunden heter Sääpo. Baggen heter Bäsil. Fåren heter Bärit, Ullrika, Mimosa, Sallad. Dr Ullban, Dolly och Parton. Lammen heter Hejsan, Hoppsan, och Shaun.

Aline Magnussons skulptur ”Ett minne från dåtiden” i Järvastaden. Barn i Järvastaden har fått döpa djuren: hunden heter Sääpo, baggen heter Bäsil, fåren heter Bärit, Ullrika, Mimosa, Sallad. Dr Ullban, Dolly och Parton. Lammen heter Hejsan, Hoppsan, och Shaun. Foto: Mostphotos.