Välj ditt område
Hästfest
I mitten av september tar hästarna över på Tyresö slott

Hästarna tar över på Tyresö slott

Nyheter Dressyrardennern Torsten, islandshästar och shetlandsponnys. Det blir hästfest när Tyresö slott satsar på hästar och hästrelaterade aktiviteter i mitten på september.

Nordiska museet samarbetar med arrangören Slotthästen när de anordnar hästfest på Tyresö slott helgen 16-17 september.

– Det har alltid funnits hästar runt Tyresö slott, både arbetshästar, ridhästar och finare vagnshästar. Hästen är en del av kulturhistorien och därför känns det så roligt att vi nu kan erbjuda såväl inbitna ryttare som barnfamiljer och hästovana en fantastisk upplevelse i den vackra parken vid Tyresö slott, säger Nordiska museets programansvariga Wenke Rundberg.

Berömda Torsten kommer

Slotthästen består av tre personer. Fredrik Hedin, Lars ”Lalla” Nilsson och Owe Sandberg som alla har mångårig erfarenhet av hästevenemang, bland annat Sweden International Horse Show och EM i Göteborg.

–En av höjdpunkterna är att se den berömda Dressyrardennern Torsten, en tung ardennerhingst som dansar fram bland halvblodshästar i dressyrklasser tillsammans med sin ryttarinna Linda. Och för alla barn, sagan om Svanprinsessan som förtrollats av den elaka trollkarlen, säger Owe Sandström som också är konferencier under Hästfesten.

Hästar på tre arenor

Dessutom möter du hästar i klassiska arbetssituationer som fyrspannskörning och elegant vagnskörning med människor i tidstypiska kläder. På tre arenor kommer besökarna att få möjlighet att se vad häst och människa kan göra tillsammans.

Hästfesten pågår mellan 12-16 den 16 och 17 september. Entré kostar 120 kronor för vuxna och 50 kronor för barn.

Förutom uppvisningar och tävlingar så kommer det att finnas aktiviteter för familjer, utställare och mat och dryck i slottsparken.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Brott

Personal gömde sig på toa vid rån mot butik

Brott

Våldsvågen: Fyra personer dödade på en vecka

Nyheter

Polisrazzia mot förening i Rinkeby

Dådet skedde i bostadsområdet mellan Södra Jordbrovägen och Jordbro parklek
Brott

Grannar om mordet i Jordbro: ”Vi hörde skrik”

Nyheter

Älg på visit i Tallkrogen sköts ihjäl

Livsstil

De gick i flickskola på Söder på femtiotalet