ANNONS

Hästarna tar över på Tyresö slott

Hästfest
I mitten av september tar hästarna över på Tyresö slott
Dressyrardennern Torsten, islandshästar och shetlandsponnys. Det blir hästfest när Tyresö slott satsar på hästar och hästrelaterade aktiviteter i mitten på september.
ANNONS

Nordiska museet samarbetar med arrangören Slotthästen när de anordnar hästfest på Tyresö slott helgen 16-17 september.

– Det har alltid funnits hästar runt Tyresö slott, både arbetshästar, ridhästar och finare vagnshästar. Hästen är en del av kulturhistorien och därför känns det så roligt att vi nu kan erbjuda såväl inbitna ryttare som barnfamiljer och hästovana en fantastisk upplevelse i den vackra parken vid Tyresö slott, säger Nordiska museets programansvariga Wenke Rundberg.

Berömda Torsten kommer

Slotthästen består av tre personer. Fredrik Hedin, Lars ”Lalla” Nilsson och Owe Sandberg som alla har mångårig erfarenhet av hästevenemang, bland annat Sweden International Horse Show och EM i Göteborg.

–En av höjdpunkterna är att se den berömda Dressyrardennern Torsten, en tung ardennerhingst som dansar fram bland halvblodshästar i dressyrklasser tillsammans med sin ryttarinna Linda. Och för alla barn, sagan om Svanprinsessan som förtrollats av den elaka trollkarlen, säger Owe Sandström som också är konferencier under Hästfesten.

Hästar på tre arenor

Dessutom möter du hästar i klassiska arbetssituationer som fyrspannskörning och elegant vagnskörning med människor i tidstypiska kläder. På tre arenor kommer besökarna att få möjlighet att se vad häst och människa kan göra tillsammans.

Hästfesten pågår mellan 12-16 den 16 och 17 september. Entré kostar 120 kronor för vuxna och 50 kronor för barn.

Förutom uppvisningar och tävlingar så kommer det att finnas aktiviteter för familjer, utställare och mat och dryck i slottsparken.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.