ANNONS

Hasti B släpper låt med stort skivbolag

Producenten Hasti B släpper ny låt på stort bolag.
Producenten Hasti B släpper ny låt på stort bolag.
Rinkebys egen stjärnproducent Hasti B är bara 21 år men har redan ett gediget CV.
Nu släpps hans nya singel "Hon e redo", som gästas av Blizzy, Mwuana, Elias Abbas och K27.
ANNONS

Trots sin unga ålder har Hasti B redan nått stora framgångar som producent, nu senast med låten ”Onda ögat”, tillsammans med Blizzy och Kapten Röd.

Nu släpper han för första gången en låt tillsammans med ett stort skivbolag – Warner music. I morgon, fredag, släpps låten ”Hon e redo”.

– De har velat signa mig under en ganska lång tid, men jag har alltid varit mån om att vara independed. Men så hittade jag låten ”Hon e redo” som jag gjorde med Blizzy för några år sedan, och kände att den passade perfekt för det här projektet, säger Hasti B.

Han gjorde om låten och bjöd in fler gästartister.

– Blizzy var ju självklar. Sedan frågade jag K27, som är Cherries lillebror om han ville vara med och han sa ja. Jag ville också ha med Elias Abbas och Mwuana som också sa ja. Alla lyfter låten på sitt sätt, säger Hasti B.

Musikproducenten Hasti B inför sitt senaste singelsläpp ”Hon e redo”. Foto: Daniel Diaz.

Låten är en äkta ”Hasti-produktion”, med hans karaktäristiska sound.

ANNONS

– Jag kan själv inte förklara vad jag gör, men folk hör direkt att det är en av mina låtar, säger han.

Jag kan själv inte förklara vad jag gör, men folk hör direkt att det är en av mina låtar

Hasti B

Allt började på Ungdomens Hus i Rinkeby när Hasti B som 14-åring började göra musik tillsammans med några vänner. Han som producent och DJ och vännerna som rappare.

Mitt i har följt Hasti B, Blizzy, Elias Abbas och de andra i kretsen kring Ghettosuperstars sedan början.

– Vi har alltid gjort allting själva, och det är så jag är van att jobba. Så det känns ovant att ha ett skivbolag som frågar vad jag behöver, säger Hasti B.

Tillsammans med Rigo driver han det egna skivbolaget R. De har en studio vid Odenplan.

Han jobbar i närheten, som verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet, där han hjälper unga som vill hålla på med musik att fixa lokaler och speltider.

– Det gör mig glad att kunna hjälpa unga som vill vara kreativa. Jag får energi av att se deras glöd och kan också bli nostalgisk över hur allt började för oss, säger han.

Hasti B släpper ny låt i soloprojekt som han signat med Warner. Foto: Daniel Diaz

Trots att han har blivit ett tungt namn i branschen och turnerar runt i hela landet är han Rinkeby trogen. Framför allt för alla barns skull. Han är en stor idol bland de yngre i Järva.

– Känns bra att kunna vara en förebild för dem och visa att man kan göra det man vill om man bara satsar. Att inspirera dem är det som driver mig att fortsätta.

ANNONS