ANNONS

Nya hastigheter på flera vägar

Bild: Most Photos.
Bild: Most Photos.
Hastigheten förändras på flera vägar i Hässelby-Vällingby. Flera lokalbor har varit oroliga för höjda hastigheter vid skolor.
ANNONS

– Huvudskälet är trafiksäkerheten. Det blir tryggare för gångtrafikanter och cyklister och det gör också att vi får mindre buller och bättre luft, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd.

Trafikkontorets plan för nya hastigheter i Hässelby-Vällingby väntas klubbas igenom i trafiknämnden 23 november. 

Flera lokalbor i Hässelby-Vällingby har varit oroliga över höjda hastigheter vid förskolor. Mitt I Västerort har sammanställt listan över alla förändringar.

 

Fakta

Nya hastigheter i Hässelby-Vällingby

Astrakangatan
Hastighetsgränsen på Astrakangatan får sänks över hela sträckan till 30 km/tim.

Bergslagsvägen (Råckstavägen-Sörgårdsvägen)

Hastighetsgränsen på Bergslagsvägen är idag 70 km/tim och 50 km/tim. Gatan planeras få både en sänkt och höjd hastighet till 60 km/tim.

Björnmossevägen
Gatan planeras få en sänkt hastighet till 40 km/tim och 30 km/tim på en del av sträckan.

Ekvägen
Gatan planeras få en sänkt hastighet till 40 km/tim från 50 km/tim.

Kälvestavägen
Gatan planeras få en höjd hastighetsgräns till 40 km/tim.

Loviselundsvägen
Hastighetsgränsen pär idag 50 km/tim och 30 km/tim. Gatan får en sänkt hastighetsgräns till 30 km/tim vid förskolan de tider då barn vistas i området.

Maltesholmsvägen (norr om Fyrspannsgatan)

Hastighetsgränsen är idag 50 km/tim. Vid förskolan sänks hastigheten till 30 km/tim de tider som barn rör sig i området. En sträcka sänks också till 40 km/tim.

Melongatan
Hastighetsgränsen på Melongatan är idag 50 km/tim och 30 km/tim. Gatan planeras få en sänkt hastighet till 40 km/tim del av sträckan och en höjd hastighet till 40 km/tim del av sträckan.

Persikogatan

Hastighetsgränsen på Persikogatan är idag 50 km/tim och 30 km/tim. Gatan planeras få en sänkt hastighetsbegränsning till 40 km/tim och nuvarande sträcka med 30 km/tim behålls.

Råckstavägen
Gatan planeras få en sänkt hastighetsbegränsning till 40 km/tim och 30 km/tim, från 50 km/tim.

Sandviksvägen
Hastighetsgränsen på Sandviksvägen är idag 50 km/tim och 30 km/tim. Gatan planeras få en sänkt hastighetsbegränsning till 40 km/tim del av sträckan och höjd hastighetsbegränsning till 40 km/tim del av sträckan. 30 km/tim behålls vid förskolan de tider som är aktuella för vistelse på förskolan.

Skattegårdsvägen (väster om Bergslagsvägen)

Hastighetsgränsen är idag 50 km/tim och 30 km/tim. Gatan planeras få en höjd hastighetsbegränsning till 60 km/tim del av sträckan och sänkt hastighetsbegränsning till 40 km/tim del av sträckan.

Solleftegatan
Hastighetsgränsen är idag 50 km/tim och 30 km/tim. Gatan planeras få en sänkt hastighetsbegränsning till 40 km/tim del av sträckan och oförändrad hastighetsbegränsning vid 30 km/tim utanför förskolan de tider barn rör sig i området.

Sörgårdsvägen (väster om Bergslagsvägen)

Hastighetsgränsen på Sörgårdsvägen är idag 50 km/tim och 30 km/tim. Gatan planeras få en sänkt hastighetsbegränsning till 40 km/tim del av sträckan och oförändrat 30 km/tim del av sträckan.

Täbylundsvägen
Hastighetsgränsen på Täbylundsvägen är idag 50 km/tim och 30 km/tim. Gatan planeras få en sänkt hastighetsbegränsning till 40 km/tim del av sträckan och en höjd hastighetsbegränsning till 40 km/tim del av sträckan.

Vällingbyvägen
Hastighetsgränsen på Vällingbyvägen är idag 50 km/tim och 30 km/tim. Gatan planeras få en sänkt hastighetsbegränsning till 40 km/tim del av sträckan och en höjd hastighetsbegränsning till 40 km/tim del av sträckan samt att 30 km/tim bibehålls utanför förskolan de tider som är aktuella för vistelse på förskolan.

Växthusvägen
Gatan planeras få en sänkt hastighetsbegränsning till 40 km/tim del av sträckan och höjd hastighetsbegränsning till 60 km/tim del av sträckan.

Ångermannagatan (Årevägen-Råckstavägen) Hastighetsgränsen är idag 50 km/tim, öster om Multrågatan är hastighetsgränsen 30 km/tim. Gatan planeras få en sänkt hastighetsbegränsning till 40 km/tim, medan 30 km/tim behålls.

Årevägen
Gatan planeras få en sänkt hastighetsbegränsning till 40 km/tim från 50 km/tim.

 

Källa: Trafikkontoret
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.