ANNONS

Hästsportbutik öppnar i Arninge och flera kedjor bygger ut

Arninge handelsplats drar till sig butikssatsningar – Höök Hästsport etablerar ny butik, Jula bygger ut och restaurangen Chopchop nyöppnar.
Arninge handelsplats drar till sig butikssatsningar – Höök Hästsport etablerar ny butik, Jula bygger ut och restaurangen Chopchop nyöppnar.
Hästsportbutiken Hööks ska öppna i Arninge Centrum. Flera andra butiker i köpområdet väljer samtidigt att storsatsa och bygger ut.
ANNONS

Arninge ska bli en regional knutpunkt för handel och kollektivtrafik, enligt planerna. Den nya järnvägsstationen i Arninge beräknas vara klar år 2021. En bussterminal ska också se till att det här blir ett kollektivtrafik nav för norrortspendlarna.

Hästsportbutik öppnar i Arninge

Joachim Höök, vd på hästsportkedjan Höök, beskriver läget som idealiskt för kedjans nästa butiksetablering.

– Vi vet att vi har många kunder nordost om Stockholm, och Arninge är en stark handelsplats där vi vill finnas. Vi öppnar nu en lättillgänglig butik på bottenplan med kunnig personal, och ett brett produktsortiment, säger Joachim Höök i ett pressmeddelande.

Den nya Hööks-butiken öppnar till våren i samma hus som hemma-fix-butiken Jula, men med egen entré från markplan och närhet till parkering.

Julas butiksytor växer

Även Jula utökar butiksytorna i Arninge.

– Vi ser fram mot att flytta till nya, fräscha och större lokaler där vi kan exponera Julas senaste koncept, säger vd Joachim Frykberg, som också ser fram emot ett bättre läge.

Förutom att Arninge Centrum ska stärkas som handelsplats och kollektivtrafiknav byggs massor av bostäder och skola i närområdet. Täby kommun arbetar också för att öka trygghet och trivsel i området, det har bland annat varit flera bilbränder i området.

Restaurang nyöppnar i december

Arninge Centrums ägare, Genesta Property Nordic, har stor framtidstro och räknar upp flera satsningar. Fastigheter i centrum får nya fasader, Elon har flyttat till ny lokal med egen ingång och restaurangen Chopchop planerar en nyöppning i mitten av december.

ANNONS