”Hela människan” räddas från konkurs av företag

Maria Langefors välkomnar hjälpen som räddar ”Hela människan”.
Maria Langefors välkomnar hjälpen som räddar ”Hela människan”.
Konkursen var nära för föreningen ”Hela människan” i Tensta, efter inbrott och skadegörelse. Men nu kommer räddningen.

– Det är fantastiskt att folk frivilligt väljer att hjälpa oss, säger Maria Langefors, som driver verksamheten.

Efter att Lokaltidningen Mitt i berättade om verksamheten Hela människan som drabbats hårt av inbrott och skadegörelse och var på gränsen till konkurs, kom undsättningen.

– Hjälpen betyder så mycket, det är fantastiskt att folk frivilligt väljer att hjälpa oss, vår framtid är säkrad tack vare det, säger Maria Langefors, som driver verksamheten ”Hela människan” i Tenstakyrkan.

Sedan februari har Tenstakyrkan haft fem inbrott varav tre har inträffat under en period av två veckor.

”Hela människan” har länge haft ekonomiska problem men inbrotten gjorde, enligt Maria Langefors, att konkursen var nära.

Efter att Michael Mati, vd vid Aros omsorg, läste om förenignens problem valde han rycka in.

– Det är bedrövligt att människor som arbetar ideellt med att hjälpa andra utsätts för något sådant här.

Aros omsorg som arbetar inom hemtjänst och personlig assistans, kommer i första hand att erbjuda ekonomisk hjälp men hoppas på lång sikt kunna inleda någon form av samarbete.

– Det känns jättekul att kunna hjälpa ”Hela människan”. När inte stadsdelen kan hjälpa måste man ta eget ansvar och vi hoppas att fler företag i området tar sig i kragen och hjälper till, säger Michael Mati.

Ann Katrin Åslund (FP), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, har tidigare berättat att stadsdelen inte kommer att gå in med medel till ”Hela människan”.

Varje vardag besöker ett 40-tal personer ”Hela människans” öppna verksamhet. Enligt Maria Langefors är många av dem personer som står utanför samhället som långtidssjukskrivna, före detta missbrukare och arbetslösa.

– Vårt arbete är viktigt för stadsdelen. Nu kan vi fortsätta det. I framtiden kommer vi att satsa extra på kvinnor och erbjuda utbildning för somaliska kvinnor, säger Maria Langefors.