Hela Skarpnäck letar efter valpen Luna

Har du sett valpen Luna? När hon försvann hade hon en blå sele på sig.
Har du sett valpen Luna? När hon försvann hade hon en blå sele på sig.
Valpen Luna har varit försvunnen sedan i torsdags då hon blev bortskrämd vid Söderbysjön.

Över 300 personer från hela stadsdelen har nu engagerat sig i att hitta Luna.

Den fem månader gamla Shetland Sheepdog valpen Luna har och fortsätter engagera många söderortsbor. Luna försvann i torsdags vid golfbanan Björkhagen GK vid Söderbysjön när ägaren Johanna Haggård från Kärrtorp var ute och gick med valpen och hennes andra hundar.

– Jag har fem hundar och hade precis hunnit koppla tre av dem när den andra hunden kom. Luna blev så rädd att hon sprang iväg. Rasen är väldigt harig av sig, säger Johanna Haggård.

Sedan Lunas försvinnande har över 300 personer engagerat sig genom Facebookgruppen ”Hitta Luna”, som startades av Johanna Höggårds vänner i ett försök att få hem valpen.

När gruppen har arrangerat sökningar i området under helgen har allt ifrån äldre till barn från hela stadsdelen varit med och letat.

– Jag har inga ord för hur tacksam jag är. Det är helt otroligt att det har blivit så här. Det är personer som jag knappt känner överhuvudtaget som hjälper till, säger Johanna Haggård.

Hon uppmanar de som hjälper till att vara försiktiga om de hittar Luna då hon är väldigt lättskrämd. Om man hittar valpen uppmanar Johanna att man ska höra av sig till henne eller polisen, då Luna är polisanmäld.

– Det känns fruktansvärt att hon är borta. Jag har en son som är helt förtvivlad. Jag försöker hålla mig uppe för att klara av det här, säger hon.

Har du sett Luna? Kontakta Johanna via Facebooksidan ”Hitta Luna” eller ring polisen på 114 14.