ANNONS

Helene – Sumpans egen gladiator i Gladiatorerna

Tv-leken Gladiatorerna är tillbaka i rutan. Ett av muskelpaketen som de tävlande får kämpa mot är 32-åriga Helene Ahlson från Storskogen.
ANNONS

Muskelunderhållningen Gladiatorerna är tillbaka. Kommande lördagar får tv-tittarna stifta bekantskap med den nya gladiatorn Ice, som spelas av 32-åriga Helene Ahlson från Storskogen.

Till vardags arbetar hon som egenföretagare inom fitness och hälsa, och har tränat sen hon var 16 år.

Att hon kom med i Gladiatorerna var mest en slump.

– De ringde mig från TV4 och ville träffa mig. De hade hört om mig via andra personer och trodde att jag skulle passa in.

Efter flera tuffa fysiska tester och intervjuer så fick hon plats i gladiatorgänget.

Hennes karaktär Ice, som beskrivs som ”arenans kallblodiga kraftpaket och isdrottning”, bygger på egenskaper som hon har i verkligheten.

– Jag är nog ganska cool, i bemärkelsen lugn. Jag håller mig lite i bakgrunden tills det gäller, då slår jag till, berättar Helene Ahlson.

Och precis som Ice blir den riktiga Helene otroligt glad om hon vinner.

– Men min största personliga egenskap är min envishet.

ANNONS

Helene är med sina 163 centimeter och 62 kilo en av de minsta gladiatorerna. Därför måste hon alltid ge allt ute på arenan.

– Det är blodigt allvar, på liv och död. Det gör ont och det blir visst slitage på kroppen, så vi har kiropraktorer utanför arenan som knäcker till oss efteråt.

Förstärker inte programmet fördomar om bodybuilders som aggressiva?

– Nej, det tycker jag inte. Min roll är schysst och inte aggressiv. Det är hela tiden fokus på tävlingen och att göra så bra ifrån sig som möjligt, säger hon.