ANNONS

Helgtips: Gör dansresa längs röda linjen

React
Dansgruppen ReAct! guidar i tunnelbanan mellan dansstationerna.
Balett, jazz, indiskt och street – på söndag finns chansen att kolla in mängder av dansstilar längs röda linjen.
Dansarna gör stopp i i Skärholmen, Vårby gård och Hallunda.
ANNONS

Bli inte förvånad om du ser mängder av dansare på Skärholmstorget på söndag. De kommer dit klockan 12, för att ge en maffig utomhusföreställning för torgets besökare. Variationen lär bli stor. Dansarna kommer såväl från Fryshuset och Kulturskolan Stockholm som Kungliga Svenska balettskolan och Dans- och Cirkushögskolan.

Och den som får mersmak kan se mer dans samma eftermiddag – vid Vårby gårds dansbana och i Hallunda centrum. Allt som krävs för att hänga med i tunnelbanan dit är en giltig SL-biljett.

Ombord på tåget finns danskollektivet ReAct!, redo att guida besökarna.

Till Vårby Gård

Det går förstås också bra att ta sig dit på egen hand. Vid Vårby Gårds dansbana pågår dansen klockan 12.50–13.20, med dansare från danskompaniet JELNEK, föreningen C.OFF, Kulturskolan Stockholm och  Usha Balasundaram, specialiserad på indisk dans.

Sedan bär det av till Hallunda centrum, där det dansas klockan 13.50–14.20. Där uppträder dansare från Botkyrka kulturskola, Stockholms Estetiska Gymnasium, Dans- och Cirkushögskolan och Kathak-kompaniet/Indisk Dansakademi.

Kungliga Svenska balettskolan

Elever från Kungliga Svenska balettskolans elever kommer att vara på plats i Skärholmen klockan 12 på söndag.  Foto: Stina O´Connell.

Dansens dag firas

Men varför all denna dans? Jo, för att söndagen den 29 april är Dansens dag, som firas internationellt. Föreställningarna längs röda linjen är en del av det firandet. Arrangör är det nybildade dansnätverket Dans på röda linjen, där bland andra Dans i Stockholms stad och län (DIS) ingår. Nätverket vill synliggöra och utveckla dansen längs Stockholms röda tunnelbanelinje, framför allt bland ungdomar.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.