ANNONS

Fyra saker att hitta på i Vallentuna i helgen

Vallentuna ishall; upprustning; ny kylanläggning; längre öppettider; Vallentuna hockey; hockey; konståkning
I ishallen kan man lära sig konståkning och hockey med start på söndag.
Äntligen är det helg efter årets första vanliga arbetsvecka.
ANNONS

Nu har oxveckorna rullat igång och framför oss ligger tolv veckors vardagslunk för den som inte tar sportlov. För att ta sig igenom gråheten gäller det att hitta på trevliga saker.

• I morgon, lördag, ges tillfälle för barn mellan 3 och 5 år att jazza loss, leka och upptäcka musik i Kulturhuset tillsammans med musikpedagogen Paula Ekström.

•  Nu startar skridsko- och konståkningsskolan på Vallentuna IP. Klockan 11.15 och 13.15 på både lördag och söndag klockan 13.15 kan den som längtar efter att lära sig piruetter, graciösa hopp och figurer på isen lära sig. Föranmälan krävs och görs lättast på Vallentuna Konståknings hemsida. Skolan har flera nivåer.

– För de minsta handlar det om att lära sig stå på skridskor, då har vi nästan en tränare per barn så att de känner sig trygga. Nästa grupp kan stå på skridskor. Då får de lära sig grundläggande konståkning, som enkla piruetter. I nästa grupp är det  behöver man skridskor med taggar. Då är det piruetter, enkla hopp, göra köttbullen och skjuta hare. Men det är mycket lek också, säger Ed Fontes på Vallentuna Konståkning.

• På lördagskvällen klockan 19 blir det dans i Bällstabergsskolans aula till levande musik med Likes, som beskriver sig själva som ”ett modernt dansband från Trelleborg”.

• Den som vill lära sig spela hockey har mycket att välja på i Vallentuna. På söndag anordnar Vallentuna Hockey hockeyskola. Det går bra att komma och testa utan att binda upp sig. Man behöver egna grillor och halsskydd, i övrigt kan man låna utrustning. Passen börjar 9.15 för flickor födda 2014 och äldre, klockan 10 för flickor och pojkar födda 2012 eller äldre samt klockan 11 för flickor och pojkar födda 2013 och 2014.

ANNONS