ANNONS

Helgtips: Sagor, själaro och musik

kollage kulturhuset + piano
Sagoläsning, utställningar och tidskriftsutförsäljning i kulturhuset. Pianomusik i två kyrkor.
Barnkultur, konst och konserter kan man ta del av i Vallentuna under helgen.
ANNONS

I morgon, lördag, klockan 11 kommer en sagohäxa till Kulturhuset och läser för barnen. Hon fäller ut sitt sagoparaply i utställningsrummet för barn från tre år. I Konstkuben fortsätter Mikael Goralskis utställning och den om LasseMajas detektivmysterium visas i utställningsrummet på kulturhuset.

På lördag startar också bibliotekets utförsäljning av tidskrifter. De gör regelbundna gallringar och årets omgång pågår till och med måndag. På måndag startar utförsäljningen i Karby bibliotek.

Pianomusik

För den som vill prata förtroligt är själastugan, en gammal bryggstuga nedanför Vallentuna prästgård, öppen mellan klockan 11 och 14.

Två kyrkokonserter äger rum på söndag. Klockan 16 i Kårsta kyrka kan man lyssna på en av Sjostakovichs pianokvintetter och på Össeby kyrkokör som sjunger under ledning av Inger Dahlkvist. I Åbybergskyrkan klockan 18 spelar pianisten Daniel Propper, som sedan 90-talet bor i Paris. Nu är han i Sverige och framför musik av John Field, Hallfdan Kjerulf, Edvard Grieg och Franz Liszt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.