Helgtips som ger julstämning

Många julmarknader runt om i Stockholm.
Då var det jul igen... Första helgen i advent är det många julmarknader som erbjuder både försäljning av julgodis och hembakt men också loppis.
Här är helgtipsen som får dig i stämning – ta en glögg på julmarknad i Kärrtorp och Johanneshov eller värm dig med utomhusteatern Ariel från Underlandet i Skarpnäck.

En doft av glögg och pepparkaka sprider sig över stan. På söndag är det första advent. För dig som vill ta en paus från julstöket finns en hel del att göra i helgen.

På lördag har Kärrtorps Scoutkår sin traditionella basar för att få in pengar till verksamheten. Det blir loppmarknad, försäljning av hembakat bröd, lotterier och servering. Platsen är Kärrtorps gymnasium på Karlsövägen i Kärrtorp, kl. 10-15.

Hammarbykyrkan i Johanneshov har också julmarknad på lördag kl.11-15 med start efter andakten. För matfantasterna som vill ha lite variation innan jul erbjuds här inte bara hembakt och kaffe utan även pitepalt och annan exotisk mat. Det blir också lotterier, tombola, försäljning av hantverk, julgodis och blommor samt ”fin-loppis” och ”barnloppis”.

På söndag öppnas Skarpnäcks första ”kulturlucka”. Mosaikteatern presenterar då ”en sagolik familjeföreställning” – Ariel i Underlandet på kulturhusets utomhusscen. Lite nyfiken blir man allt när det anges att ”stumfilm möter scenkonst”. Föreställningen börjar kl.15 och publiken bjuds på både pepparkakor och glögg för att värmas lite extra i vintermörkret.

För dig som vill göra en utflykt längre bort denna helgen eller längre fram december är det massor av julmarknader på gång runt om i Stockholm.

Här är årets julmarknader

Men den som tänkte styra stegen mot Plattan eller Kungsträdgården för julstämning får tänka om – de stora julmarknaderna där är inställda i år.

Inga julmarknader vid Plattan eller Kungsan

Hornstulls marknad satsar i år vintern också men först från mitten av december.

Hornstull får ny julmarknad

Till sist: För dig som vill börja med julklappsinköpen redan nu är tipset att en mängd butiker har Black Friday-rabatter hela helgen.

Black friday: ”Blir större än juldagen i år”