Helgtips i Nacka och Värmdö: Öl och skridskor

Långfärdsskridskor är en populär sysselsättning för många på fritiden.
Långfärdsskridskor är en populär sysselsättning för många på fritiden.
Har du lust att prova öl? Eller gå på konsert? Då är det läge att hänga kvar i Nacka eller Värmdö under helgen. Vill man njuta av naturen istället för att vara inomhus, finns det såklart stora möjligheter till det i skärgårdskommunerna. Här har vi samlat några lokala tips som kan vara värda att kolla in.

Som vanligt är det full fart i helgen i Nacka och Värmdö. Här kommer lite tips på vad du kan göra.

R’n B på Nobelberget

På fredag kommer artisten Maleek Berry för första gången till Sverige. Kan ska spela på Nobelberget i Sickla. Klockan 22 slår portarna upp på Nobelberget. Festen varar fram till 03 och man kan dansa till hans hits Kontrol och The Matter.

Toppen mot botten

På söndag klockan 15 i Nacka bollhall, spelar Skuru IK mot bottenlaget Team Eslövs IK. Skuru som just nu ligger tvåa i Elitserien, har sex poäng upp till ledande Höörs HK H65, som i sin tur har en match mer spelad. Vinner Skuru på söndag har de en seriefinal att se fram emot på onsdag. Då möter Nackalaget Höör borta. Vid en eventuell vinst kan Skuru gå upp i ledningen i damernas Elitserie.

Ulrika Olsson Skuru IK, 9-metersspelare bryter igenom.

Ölprovning

Det är inte bara i Nacka som det händer grejer. Även i Värmdö kan man hålla sig sysselsatt under helgen. Är man sugen på att bara ta det lugnt, kan det vara läge med en ölprovning. På lördag slår Värmdö bryggeri och Säby säteri upp portarna. Man kan gå på ölprovning och rundtur av bryggeriet. Under rundturen får man bryggningsprocessen förklarad för sig. Tiderna för visning och provning är klockan 14, 16 och 18.

De kallar tapphålet på jästanken för lyckohålet.

Nyplogat

Vill man ut i friska luften kan man ge sig ut och åka skridskor på Kvarnsjön i Gustavsberg. Den plogades den 7:e februari och isen är drygt 16 centimeter tjock, enligt Värmdö kommuns israpport. Vädret i helgen verkar bjuda på fint skridskoväder. Det ska bli någon plusgrad, uppehåll och ganska klart väder, enligt SMHI.