Välj ditt område
Polisen tar vittnesuppgifter inne i gallerian och på torget i Rinkeby.
Polisen tar vittnesuppgifter inne i gallerian och på torget i Rinkeby.

Rånförsök mot växlingskontor i Rinkeby

Nyheter Flera maskerade personer försökte råna ett växlingskontor i Rinkeby centrum på onsdagsmorgonen. Polisen sökte med hundpatrull och polishelikopter efter de beväpnade gärningsmännen.

Det var klockan 09.07 på onsdagen som polisen fick larm om ett grovt rån på ett växlingskontor i Rinkeby centrum. Någon timme efter rånet framkom att rånarna inte hade fått med sig något och brottsrubriceringen ändrades till rånförsök.

Det var flera personer försökte råna växlingskontoret och minst en person var beväpnad med skjutvapen. Men ingen person ska ha kommit till skada under rånförsöket.

Polis var på plats och förhörde vittnen under onsdagsförmiddagen. Helkopter och hundpatrull sökte också i området och polisens tekniker var också på plats för en brottsplatsundersökning.

Området runt växlingskontoret var avspärrat hela förmiddagen och fram till 14-tiden då polisens tekniker hade jobbat klart.

Rånarna var, enligt polisen, mörkt klädda och maskerade och lämnade Rinkeby torg i ett tvåhjuligt motorfordon. Vid 11.30-tiden hittades två mopeder vid Rinkebysvängen som polisen misstänker är de fordon rånarna använde för att fly.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Kartellen-grundare erkänner Arlandarånet

Morgonkollen

Bostadspriserna upp rejält första halvåret

Nyheter

Här ökade bopriset med 40 procent – på ett år

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda