ANNONS

Rånförsök mot växlingskontor i Rinkeby

Polisen tar vittnesuppgifter inne i gallerian och på torget i Rinkeby.
Polisen tar vittnesuppgifter inne i gallerian och på torget i Rinkeby.
Flera maskerade personer försökte råna ett växlingskontor i Rinkeby centrum på onsdagsmorgonen. Polisen sökte med hundpatrull och polishelikopter efter de beväpnade gärningsmännen.
ANNONS

Det var klockan 09.07 på onsdagen som polisen fick larm om ett grovt rån på ett växlingskontor i Rinkeby centrum. Någon timme efter rånet framkom att rånarna inte hade fått med sig något och brottsrubriceringen ändrades till rånförsök.

Det var flera personer försökte råna växlingskontoret och minst en person var beväpnad med skjutvapen. Men ingen person ska ha kommit till skada under rånförsöket.

Polis var på plats och förhörde vittnen under onsdagsförmiddagen. Helkopter och hundpatrull sökte också i området och polisens tekniker var också på plats för en brottsplatsundersökning.

Området runt växlingskontoret var avspärrat hela förmiddagen och fram till 14-tiden då polisens tekniker hade jobbat klart.

Rånarna var, enligt polisen, mörkt klädda och maskerade och lämnade Rinkeby torg i ett tvåhjuligt motorfordon. Vid 11.30-tiden hittades två mopeder vid Rinkebysvängen som polisen misstänker är de fordon rånarna använde för att fly.