ANNONS

”Självklart ska vi ha helikoptern på Värmdö”

Tre tycker till om ambulanshelikopterns framtid.
Tre tycker till om ambulanshelikopterns framtid.
Ambulanshelikoptern utgick ifrån Mölnvik i över 20 år. Förra hösten flyttades den till Norrtälje, vilket visade sig få förödande konsekvenser. Nu vill kommunen och landstinget ha tillbaka den – men vad tycker egentligen Värmdöborna?
ANNONS

Ambulanshelikoptern utgick ifrån Värmdö i över 20 år, men under förra året förflyttades verksamheten till Norrtälje på grund av bristande säkerhetsaspekter.

Kort därefter fick flytten förödande konsekvenser när en man avled efter att ambulansen inte hann fram i tid.

Nu vill både landstinget och Värmdö kommun att helikoptern ska tillbaka till Mölnvik igen.

Mitt i pratade med tre Värmdöbor om helikopterns framtid.

ANNONS

1. Ambulanshelikoptern kan komma att flytta tillbaka till Värmdö. Vad tycker du om det?
2. Vissa har uttryckt att bullret från helikoptern stör. Har du upplevt något problem med detta?

Åsa Bengtsson, Grantomta
1. Det känns jättebra om den kommer tillbaka. Det känns tryggt för oss som bor här, naturligtivs. Det som hände i höstas är ett bevis på att den behövs här.

Samtidigt tänker jag på dem i Norrtälje – är vi den närmaste då? Om man inte ska tänka egoistiskt så undrar man ju vart de har sin närmaste helikopterbas.

2. Jag har absolut aldrig blivit störd av helikoptern.
Ingrid Wissting, Gustavsberg
1. Jag känner glädje inför att helikoptern kan komma tillbaka. De är så proffesionellt duktiga – och det är ju närmre till Stockholms skärgård här ifrån än det är från Norrtälje.

I somras var jag ute och seglade och var med om en helt fantastisk upplevelse när det kom en helikopter. Jag vet inte om det var skarpt läge eller om de övade, men de gick ner i en vik full med båtar och mastar – och jag var så imponerad. Det satte starka spår i mig.

Jag känner själv att om jag är ute i skärgården och det skulle hända någonting så vill jag ju känna tryggheten att en ambulanshelikopter kan komma snabbt.

2. Det påverkar mig inte negativt. Snarare tvärt om. Jag bor inte långt här ifrån och de är ju aktiva väldigt ofta – då vet jag att det är någon som får hjälp. Så nej, ljudet irriterar mig inte.
Marcus Lanthén, Torsby
1. Det är jättebra. Jag tycker det är självklart att vi ska ha helikoptern på Värmdö. Skärgården är väldigt stor och Norrtälje ligger i ytterkanten.

Det bidrar till kortare tider när man behöver hjälp.

2. Jag har aldrig blivit störd av helikoptern. Jag tycker det är en självklarhet att man får acceptera att det låter ibland.

Jag tycker att det är bedrövligt att man ska påpeka att det låter mycket då det är så pass få tillfällen som helikoptern kanske flyger över ditt hus.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.