ANNONS

Helldén träffar västerortsbor vid öppet möte

Daniel Helldén och andra MP-politiker bjuder in till öppet möte i Alviks kulturhus.
Daniel Helldén och andra MP-politiker bjuder in till öppet möte i Alviks kulturhus.
Ju fler västerortsbor som engagerar sig i lokalpolitiken desto bättre, anser Miljöpartiet, som nu bjuder in medborgarna i Hässelby-Vällingby och Bromma till ett antal öppna sammankomster.
Det första mötet kan bli riktigt hett i ishalkans och p-kaosets västerort – för då kommer trafikborgarrådet Daniel Helldén på besök.
ANNONS

Miljöpartiet i västerort planerar sammanlagt tre öppna sammankomster under året, med tre olika teman: trafik, stadsbyggnad och sociala frågor.

– Vi bjuder in medborgarna i hela området att hjälpa oss att få fram bra förslag för närområdet. Politiker kommer att vara med, vi ska ha fackkunskap på plats, och vi kommer även att bjuda in intresseorganisationer, säger Peter Dannqvist, gruppledare för Miljöpartiet i Hässelby-Vällingby till Mitt i.

Frågor om p-kaos?

Det första mötet äger rum den 7 februari i Alviks kulturhus mellan 18.30 och 20.30 och temat är då trafik. Trafikborgarrådet Daniel Helldén finns bland deltagarna och han lär får en del frågor om isiga trottoarer, p-kaos i Bromma och de kraftigt höjda avgifterna för parkeringsplatser.

– Det kan säkert bli fokus på de frågorna. Men jag hoppas också att vi ska prata om lite mer än det, säger Peter Dannqvist.

Peter Dannqvist, gruppledare för MP i Hässelby-Vällingby.

Peter Dannqvist, gruppledare för MP i Hässelby-Vällingby, hoppas att de öppna mötena ska öka engagemanget i närområdet. Foto: Stockholms stad

Utöver Daniel Helldén från staden kommer även MP i landstinget att vara representerat genom regionrådssekreteraren Sarah Aziz och eventuellt även miljö- och kollektivtrafikregionrådet Tomas Eriksson, som kan diskutera SL-trafiken i västerort.

Ska öka deltagandet

Syftet med de öppna sammankomsterna är att skapa ett ökat engagemang i närområdet.

– Vi tycker att demokratiutvecklingen är satt under lite hot generellt i samhället, där medborgarnas engagemang i politiken kanske inte är jättestort och där det finns en misstro mot att politiker verkligen gör någonting för den vanliga människan. På det här sättet vill skapa en större delaktighet, säger Peter Dannqvist.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.