Hembakta bullar i Fagersjös nya kafé

Kaffe och bullar hör till livets goda.
Kaffe och bullar hör till livets goda.
Färska kärleksmums, nyrullade chokladbollar och smarriga kanelbullar – låter det gott? De serveras i nyöppnade Café Mötesplatsen, i Fagersjö.

Fiket öppnade i måndags, av den ideella föreningen Ett förenat Fagersjö.

– Vi bakar allting själv och håller nere priserna så långt det går, berättar Malin Abramsson, ledamot i föreningens styrelse.

Det var stadsdelsförvaltningen som gav Ett förenat Fagersjö uppdraget att driva kaféet, som finns vid Mötesplats Fagersjö, på Havsörnsgränd 6–8.

Mötesplatsen öppnade för cirka ett år sedan, genom en så kallad medborgarbudget. Fagersjöborna har själva bestämt vilka aktiviteter som ska finnas här, genom att rösta på förslag de lämnat in.

– Det har bland annat blivit yoga, pyssel och boxning. Och så kan man få samhällsinformation. Det ska också vara en plats där Fagersjöborna kan mötas och utbyta idéer som kan lyfta Fagersjö. Det är ett område som hamnat lite i bakgrunden, det finns inte lika mycket service här som på andra ställen i stadsdelen, säger Malin Abramsson.

Och nu kan man alltså fika på Mötesplatsen också. Kaféet håller öppet måndagar och onsdagar, klockan 15–17.

– Just nu är vi tre som hjälps åt. Så småningom vill vi gärna få in fler Fagersjöbor i verksamheten, säger Malin Abramsson.