ANNONS

Hemköp ordnar lärlingsprogram för nyanlända

Hemköp ska ta emot nyanlända som praktikanter i sina butiker.
Hemköp ska ta emot nyanlända som praktikanter i sina butiker.
Genom ett nytt lärlingsprogram hoppas Hemköp på att kunna bidra till att sänka trösklarna in på svenska arbetsmarknaden och rekrytera ny personal. Nu börjar rekryteringen till fem Stockholmsbutiker, ett pilotprojekt med förhoppningar om att spridas till fler butiker.
ANNONS

Nu börjar Hemköp rekrytera till ett nytt lärlingsprogram som riktar sig mot nyanlända. Under ett år ska fem personer erbjudas praktik och utbildning butiker i fem olika butiker:  Hemköp i Vällingby, Stäket, Skanstull, Nacka Forum och Lännersta. En möjlighet att sänka trösklarna in på den svenska arbetsmarknaden och ett nytt sätt för Hemköp att rekrytera personal.

– Det här är ett första steg och ett test för att se om konceptet fungerar och är uppskattat. Men vi hoppas att det ska spridas till fler butiker, säger Elin jarl, pressansvarig på Hemköp.

Kriterierna för att att söka en plats är att personen ska vara minst 20 år, ha permanent uppehållstillstånd och vara registrerad på arbetsförmedlingen. men det räcker med grundläggande kunskaper i svenska.

– Vi kommer att kunna erbjuda tolkhjälp på intervjuer och vi ser perioden som ett bra tillfälle att öva på svenskan, säger Elin Jarl.

Projektet är ett samarbete mellan Axfood, Arbetsförmedlingen, Svenska handel och handelsanställdas förbund. Tanken är att lärlingsplatserna ska leda till fast jobb i butikerna.

– Det är ett sätt för oss att utöka vår rekryteringsfas och kunna erbjuda arbete till personer som  hade haft svårt att få ett jobb annars, säger Elin Jarl.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.