Hemliga gerilla-kaniner utställda längs Tyresövägen

Lokaltidningen Mitt i Tyresö har frågat WildOne om kaninerna kommer från rymden, som Rabbids Invasion-kaninerna i Nickelodeonserien, men ännu inte fått svar.
Lokaltidningen Mitt i Tyresö har frågat WildOne om kaninerna kommer från rymden, som Rabbids Invasion-kaninerna i Nickelodeonserien, men ännu inte fått svar.
Vem har ställt ut Rabbids-invasion-kaninerna vid Tyresövägen? Mitt i Tyresö fick en havererad mejlkonversation med signaturen WildOne.

Mitt i Tyresö har tidigare skrivit om gatukonst i form av monster och kaniner som förbryllar och sprider glädje ute på Brevik. Nu har de Rabbids-invasion-inpirerade kaninerna gjort comeback – men den här gången betydligt närmare Stockholm, vid Tyresövägen nära Skrubbatriangeln.

På Instagramkontot WildOne finns en rad bilder på samma kaniner och monster. Lokaltidningen Mitt i Tyresö passade på att ställa ett batteri av frågor.

Det här är de kortfattade svar vi fick.

”Vem jag är? Vi är legion*. Jag kan varken bekräfta eller förneka att vi ligger bakom kaniner, troll eller andra figurer. Konst ska beröra, förundra och glädja. Vi hyllar gerillakonst, ickeförstörande gerillakonst.”

Du, eller kanske ni, kan inte tänka er att svara lite mer utförligt? Hur gamla ni är kan väl inte skada. Eller om ni bor i Tyresö och i sådana fall var?

”Det är alltid bättre att konsten talar för sig själv. Med ett känt ansikte bakom ett givet konstverk riskerar intresset för personen att överskugga verkets betydelse. Vi vistas mestadels i Tyresö.”

*Legion betyder trupp av frivilliga eller härskara. Man skulle också kunna tänka sig att WildOne menar legio – vilket betyder många eller oräkneliga. (redaktionens anmärkning).