Här får hemlösa hjälp i innerstan

I innerstan finns allt från härbärgen till dagverksamhet för hemlösa. Hit kan man vända sig för att få hjälp.

Staden har en tak över huvudet-garanti som innebär att hemlösa erbjuds nattlogi. Den är dock endast till för personer som är skrivna i Stockholm. EU-migranter hänvisas till sommar– och vinternatt som har 100 bäddar runt om staden.

ÖSTERMALM

Convictus Bryggan i Hjorthagen erbjuder ett lättare mål mat, råd- och stödsamtal och länkning till socialtjänst på dagtid.

Om dagarna erbjuder Crossroads i Frihamnen ombudsverksamhet, kurser och svensk samhällsinformation, här finns det också möjlighet att äta ett lättare mål mat.

Kafé i gemenskap finns på Birger Jarlsgatan 66B och har öppet på förmiddagarna.

Kafé i gemenskap finns på Östermalmsgatan 69 och har öppet på förmiddagarna.

VASASTAN

Hvilan på Ingmarsgatan vid Vanadislunden är ett akut- och planeringsboende för hemlösa kvinnor.

Convictus råd & stöd ligger vid Karlbergsvägen 26 B och erbjuder som namnet antyder råd- och stödsamtal – på dagtid. De bjuder också på fika eller en enklare måltid.

Stadsmissionens Klaragården är dagverksamhet för kvinnor och de erbjuder ombudsverksamhet, råd- och stödsamtal och ett enklare mål mat på Klara Västra Kyrkogata 20 B.

SÖDERMALM

Akutboendet Grimman på Mara prästgårdsgata tar emot hemlösa män och par med missbruksproblem eller psykiska problem.

Kafé i gemenskap i Söderhöjdskyrkan och Frälsningsarméns sociala center på Långholmsgatan är andra verksamheter som riktar sig till hemlösa.

KUNGSHOLMEN

Stadsmissionens center på Fleminggatan 115 är öppet tre dagar i veckan och erbjuder såväl fika och ombudsverksamhet som råd- och stödsamtal och här finns tillgång till dusch och tvättstuga.

Frälsningsarméns sociala dagcenter på Sankt Göransgatan erbjuder råd- och stödsamtal samt möjlighet att delta i daglig andakt och här kan man också få sig en fika.