ANNONS

26 000 för att hemlösa ska få sova på hotell

Roger Ranta känner sig överväldigad över alla som skänkt pengar till Väsbys hemlösa.
Roger Ranta känner sig överväldigad över alla som skänkt pengar till Väsbys hemlösa.
Två nätter för en hemlös heter insamlingen där Väsbybor skramlar för att hemlösa ska sova i en säng, ta en dusch och kanske sitta en stund i bastun. Nu ligger insamlingen på 26 000 kronor som ska gå till hotellnätter.
ANNONS

– Just nu tar det lång tid att få ett beslut om lågtröskelboende här i kommunen. Ibland tar det flera dagar och då är det jättebra om man kan få bo på hotell i väntan på besked, säger Roger Ranta som arbetar på LP-kontakten i Upplands Väsby.

Han är kritisk till att det i Upplands Väsby finns personer som tvingas sova på gatan när den sociala omsorgen brister.

– Jag tycker att det är väldigt illa när medborgarna i en kommun måste gå in och göra kommunens jobb när det kommer till utsatta människors behov.

Han kommer att ha hand om insamlingen men det hela startades på initiativ av Peter Andersson.

– Han la upp en länk i Det är Väsby det händer och taggade mig. Så jag skrev mitt nummer och så började pengarna rulla in.

Tanken är att pengarna ska gå till två nätters övernattning för personer som saknar eget boende i kommunen. Men vilket hotell det blir är inte bestämt, Roger hoppas på att de kan få till en överenskommelse med billigare pris.

– Det blir i Väsby, annars behöver personerna ha pengar till tågbiljett. Synd att det inte finns ett vandrarhem i Väsby, då hade pengarna räckt längre. Men de kan behöva lite lyx i vardagen.

ANNONS

Roger berättar att arbetet med LP-kontakten och kampen för att få kommunens politiker att satsa mer på de hemlösa ibland kan vara kämpigt – men att initiativ som detta ger honom mer ork att fortsätta kämpa.

– Återigen visar Väsbyborna att de är kärleksfulla och hjälper till, att vi har ett stort hjärta.