ANNONS

Hemlöse Thomas i SVT har fått bostad

Elvis-Janne, Bamse och Thomas är hemlösa och lever på Stockholms gator
Hemlösa Elvis-Janne, Bamse och Thomas i SVT 36 dagar på gatan
Thomas är en av flera hemlösa i Stockholm som synts i SVT:s dokumentärserie 36 dagar på gatan. Nu ska han få ett eget boende i Norrland.
ANNONS

Journalisten Christoffer Hjalmarsson levde 36 dagar på gatan. De erfarenheterna blev en dokumentärserie på SVT om livet och människorna där.

Förlorade allt

En man vars öde särskilt väckte känslor var 47-årige Thomas.

Thomas var också med som gäst i Skavlan nyligen där han berättade om hur hans liv tagit en abrupt vändning när han skiljde sig. Han blev deprimerad och förlorade sitt arbete och sin bostad. Men framförallt förlorade han kontakten med sin son.

Får hjälp norrifrån

Tidningen Expressen publicerade sedan en intervju där Thomas berättar om hur han överösts med hjälp och kärlek efter att han synts i media.

Hemlösa Thomas och Bamse i SVT:s 36 dagar på gatan

Plötsligt är Bamse försvunnen från gatorna. Till slut hittar Thomas honom på sjukhuset. (Ur SVT:s 36 dagar på gatan) Foto: Christoffer Hjalmarsson

Nu har en privatperson hört av sig med erbjudande om en bostad i Norrland.

– Det är jättefint att de har ordnat för mig, och de har sagt att jag kommer ha ett rum för min son så att han kan hälsa på. Jag vill få en relation med honom, börja arbeta och få ordning på hela baletten, säger Thomas till Expressen.

Han fortsätter:

ANNONS

– Folk skänker lite pengar och det underlättar för stunden, men jag vill ha ett liv. Nu har jag fått hjälp och jag är väldigt förväntansfull.

ANNONS