ANNONS

Hemma i Vällingby efter 2,5 år i fängelse i Dubai

Farzan Athari från Vällingby har återförenats med familjen.
Farzan Athari från Vällingby har återförenats med familjen.
Svenske modellen Farzan Athari dömdes till livstids fängelse i Dubai för ett brott som i Sverige oftast leder till ett betydligt lindrigare straff.

Nu har han blivit benådad - och har precis kommit hem till radhuset i Vällingby.

– Det är som en dröm, säger han till Lokaltidningen Mitt i.
ANNONS

Det var i maj 2013 som modellen Farzan Athari greps i Dubai med narkotika på sig. Två av tre domare ville döma honom till döden, men straffet blev livstids fängelse. Straffet sänktes ett år senare till tio års fängelse, fortfarande ett med svenska mått mätt hårt straff för brottet.

I januari släppte Farzan en raplåt där han hävdade sin oskuld och vädjade till Dubais shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum om nåd. Och nu har han släppts efter 2,5 år i fängelse.

– Vi fick reda på att han blev väldigt berörd av låten, säger Farzan Athari.

I eftermiddag, tisdag, kom han hem till radhuset i Vällingby och är tillsammans med mamma, pappa, lillasyster och vänner.

– Det är som en dröm, jag tror fortfarande att jag drömmer. Det är så många gånger som jag har tänkt på den stund då jag får hålla om min lillayster och nu när det har hänt så tänker jag att jag måste drömma. Jag kommer nog inte förstå det här förrän jag vaknar i morgon, säger en överlycklig Farzan.

När Lokaltidningen Mitt i Västerort ringer så äter han sin första middag med sina vänner på många år.

– Nu sitter jag och äter med mina bästa vänner, i går fick jag stå i kö i 45 minuter för att få några benbitar i fängelset, säger han.

Farzan Athari var tonåring när han och familjen flyttade från Jönköping till Vällingby. Han bodde i Dubai i tre år innan han greps.

Här kan du höra låten som Farzan Athari spelade in från fängelset Dubai Central Jail: https://www.youtube.com/watch?v=TUS7Fc99Y-8

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.