Hemtjänst trängde sig in i 90-årings sovrum

Hon sa sig komma från hemtjänsten. När den 90-åriga mannen sa att han inte anlitat någon trängde kvinnan sig in i huset i Värmdö och började rota i sovrummet

Nu är händelsen anmäld både till polisen och kommunen.

Händelsen ägde rum på Värmdö i somras. Då trängde sig en kvinna in hos en 90-årig man och insisterade på att hon skulle bädda hans säng. Mannen sa nej, men då trängde sig kvinnan in och bröt samtidigt upp förpackningen på ett paket draglakan.

Då ringde 90-åringen sin fru som inte var hemma. Han trodde att hon kanske hade beställt hemtjänst utan hans vetskap.

Frun pratade då med kvinnan som inte uppgav vilken hemtjänst hon arbetade för eller kunde förklara vad hennes ärende där var. Istället sa hon att hon gått fel och egentligen skulle var på väg till en annan adress.

90-åringens fru bad henne bestämt att lämna huset vilket sedan skedde.

Händelsen polisanmäldes av 90-åringens vuxna barn och togs först för ett försök till stöld, då det tidigare härjat ligor i området.

Men månader efteråt såg anmälaren en bil från ett företag, som utför hemtjänst på uppdrag av Värmdö kommun, stå parkerad utanför ett grannhus.

Då ringde anmälaren hemtjänsten och tog upp sitt ärende igen. Hemtjänsten berättade då att en av hans medarbetare hade gått fel under sommaren.

Nu har händelsen även anmälts till kommunen, då 90-åringens barn tycker att det som skett är under all kritik.

”Detta har de alltså på hemtjänsten känt till men inte kontaktat mina föräldrar med vare sig ursäkt eller förklaring. Hade detta gjorts hade de besparat mina föräldrar mycket oro” skriver anmälaren.