Hemtjänsten: ”De allra flesta har fått hjälp”

Hemtjänsten i Rudboda fick börja onsdagen med att hämta upp personal som inte lyckats ta sig till jobbet själv. Trots att tio bilar fått stå har alla som behövt fått hjälp.

– Redan i morse sa vi att ingen får åka ut med några andra bilar än de två fyrhjulsdrivna vi har. Jag vågade inte släppa iväg någon på småvägarna ute i Rudboda. Där har det knappt gått att komma fram, säger Barbro Aldén, enhetschef vid Rudboda hemtjänst.

Onsdagen började med att sex personer som inte lyckats ta sig till jobbet fick hämtas upp i hemtjänstbilarna. Efter det har arbetslaget skjutsat runt varandra i de två bilar som har fyrhjulsdrift.

– Vi har ganska många kunder på Näset. Dit körde vi upp med säkert fyra personer som var där hela förmiddagen och även nu på eftermiddagen. De har fått ställa sig där och sedan pulsat runt till fots. Personalen har kommit in här blöta upp till knäna.

Ett sjukhusbesök fick ställas in eftersom färdtjänsten inte kunde komma fram. Av samma anledning har en del inte kunnat komma iväg till sin dagverksamhet. Några äldre har också fått klara sig utan mindre insatser som till exempel bäddning. Men alla som har behövt hjälp har fått den, säger Barbro Aldén.

– Personalen har varit jätteduktiga och kunderna väldigt tålmodiga. För vi har självklart blivit försenade.

Har någon velat gå ut på promenad i dag?

– Nej, faktiskt inte.

LÄS MER: Så går kollektivtrafiken på Lidingö

LÄS MER: Ta dig hem i snökaoset – satsa på tåget