ANNONS

Hemtjänstföretag utreds av kommunen

Hemtjänst
Ett av kommunens hemtjänstföretag riskerar nu att få sitt avtal uppsagt.
Ett hemtjänstföretag som är aktivt i Upplands-Bro har hamnat i blåsväder. Företaget som i början av veckan fick sitt avtal upphävt i Upplands-Väsby, utreds nu i Upplands-Bro.
ANNONS

Den dåvarande vd-n på hemtjänstföretaget, som nu har ett tecknat avtal med Upplands-Bro, visade sig ha skulder hos kronofogden på över en halv miljon samt har begått skattebrott som vd för ett annat hemtjänstföretag. Detta enligt tidningarna Arbetet och Kommunalarbetaren som tillsammans gjorde en större granskning januari av flera företag inom hemtjänst.

Granskningen omfattade över tusen personer som sitter i styrelsen eller är firmatecknare för de företag som har avtal med landets kommuner.

Det var i måndags som tidningen Arbetet skrev om att Upplands-Väsby nu har hävt sitt avtal med företaget. Redan i december hade man där tillsatt en utredning, bland annat efter att flera anställda hört av sig. Utredningen visade på en rad brister. De anställda har varken fått sjuklön eller uppsägningslön utbetald och anställningar av anhöriga har förekommit.

– Att man inte följer det som gäller för personalen, det upprör mig mycket, sa Mona Lindgren, avdelningschef på Upplands Väsby kommun, till Arbetet och Kommunalarbetaren

Avtalet ses över

Helena Åman, socialchef i Upplands-Bro kommun, förklarar att man haft kontakt med grannkommunen Upplands-Väsby angående hemtjänstföretaget. Efter de signaler man fått därifrån har man nu alltså valt att se över avtalet med företaget.

– Utredningen pågår och jag kan inte svara på vad den får för resultat. Vi kommer ha möten med företrädare för företaget, för att titta på vad de vidtagit för åtgärder.

Från kommunen förklarar man vidare att man hittills inte sett något som kan föranleda att man kan fatta ett beslut om en hävning av avtalet.

– Men vi är inte klara, så det kan hända att vi upptäcker något, förklarar Helena Åman.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.