Hemtjänstföretaget får fortsätta i kommunen

Hemtjänsten i Haninge hyllas.
Hemtjänstföretaget får efter utredning fortsatt vara aktivt i Upplands-Bro.
Det var efter att kommunen i Upplands-Väsby avbröt sitt samarbete med ett hemtjänstföretag som man i Upplands-Bro valde att utreda samma företag. Nu är den klar och man har kommit fram till att företaget ska få fortsätta verka i kommunen.


En VD på hemtjänstföretaget visade sig ha skulder hos kronofogden på över en halv miljon samt har begått skattebrott. Detta enligt tidningarna Arbetet och Kommunalarbetaren som tillsammans gjorde en större granskning januari av flera företag inom hemtjänst.

Upplands-Väsby hävde då sitt avtal med företaget. Redan i december hade man där tillsatt en utredning, bland annat efter att flera anställda hört av sig. Utredningen visade på en rad brister.

Helena Åman, socialchef i Upplands-Bro kommun, förklarade att man hade kontakt med grannkommunen Upplands-Väsby angående företaget och utifrån de signaler man fick därifrån valde man att se över sitt avtalet med hemtjänstföretaget.

Nu är utredningen klar och från kommunen hittade man inget som leder till att man kan säga upp samarbetet. Man har granskat hur verksamheten ser ut, utifrån vad man från Uppland-Väsbys sida presenterade i sina skäl för hävning av avtalet. Men man från socialkontoret meddelas det att man fortsättningsvis ändå kommer följa upp hur läget utvecklar sig.

– Vi har inget skäl att häva avtalet som det ser ut just nu. Men vi kommer att ha regelbunden, lite tätare, uppföljning med det här företaget. För vi vill ju se hur dom utvecklas nu, med tanke på det som har hänt i Upplands-Väsby, förklarar Helena Åman.