Hemtjänstkvinna stal från de äldre

Kvinnan på hemtjänsten stal från äldre och gömde smyckena hemma i duschens golvbrunn.

Nu har hon dömts till fängelse.

Fängelse i tre år och åtta månader. Det blev straffet för en kvinna som stal från äldre när hon jobbade i hemtjänsten. Kvinnan, som är bosatt i söderort, dömdes av Stockholms tingsrätt för nio fall av grov stöld.

Under en tid hade kvinnan anställning på olika hemtjänstföretag. När allt fler av företagens kunder anmälde stölder riktades misstankarna mot henne. Två av de drabbade hade blivit av med omkring 10 000 kronor vardera. Andra hade fått vigselringar, smycken och mobiltelefoner stulna.

När polisen kom för att göra husrannsakan i hennes bostad slängde hon ut en väska från balkongen. Ändå fann polisen en massa stöldgods inne i lägenheten. I duschens golvbrunn hittades bland annat en stor mängd smycken.

Tre år och åtta månader är ett ovanligt långt straff även för grov stöld. Tingsrätten motiverar det med att alla offren hade hemtjänst och att kvinnan utnyttjat att de var beroende av henne. Mängden stulna föremål och värdet på dem bidrog också till det stränga straffet, enligt domen.

Kvinnan nekade till brott under rättegången. Mängden föremål i hemmet förklarade hon med att hon ärvt efter sin farmor och att hon har som intresse att köpa och sälja på loppmarknader.

När polisen kom för att göra husrannsakan slängde hon ut en väska från balkongen.