ANNONS

Hemtjänsttjuv fick ny anställning

Polisen hade hittat en misstänkt stöldgömma hos kvinnan som arbetade inom hemtjänsten. Trots det fick hon ny anställning – vid ett annat hemtjänstföretag.

Där fortsatte stölderna.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i berättade i förra veckan om söderortskvinnan som dömts till fängelse i tre år och åtta månader för nio fall av grov stöld. Enligt domen stal hon systematiskt från kunder hon besökte i sitt jobb inom hemtjänsten.

Frågan är om några av stölderna hade kunnat undvikas.

Trots att en stor stöldgömma hittats hemma hos kvinnan och en polisutredning pågick lyckades hon få nytt jobb inom hemtjänsten i en annan del av länet.

– Vår rutin är att begära ett utdrag ur belastningsregistret, men där var hon grön. Hon var ju fortfarande inte dömd för något, säger vd:n vid det företag hon fick anställning på.

Men snart berättade flera äldre att de blivit av med kontanter, smycken och andra saker.

Polisen och företaget försökte se ett samband mellan stölderna.

– Det har krävt mycket arbete men jag är stolt över att kvinnan i dag är fast, säger vd:n som beskriver historien som en mardröm.

Lokaltidningen Mitt i har utan resultat sökt den åklagare som släppte hemtjänstkvinnan på fri fot efter den första husrannsakan. Men Daniel Jonsson, som senare tog över som åklagare, är inte förvånad.

– För att få henne häktad hade det krävts uppenbar risk för fortsatt brottslighet. Det fanns inte eftersom hon inte tidigare var fälld för stölder, säger han.

ANNONS

– Det är inte ofta man får ett så strängt straff för tillgreppsbrott, men domstolen har tagit fasta på målsägandes utsatta situation.

Mitt i har sökt kvinnans advokat.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.