Lisa Henning från Mälarhöjden ska sommarjobba som vd

Lisa Henning från Mälarhöjden ska sommarjobba som vd för Adecco en månad.
Lisa Henning har länge varit sugen på att söka vd-tjänsten, men det var först i år hon kände sig redo.
Lisa Henning, 26, från Mälarhöjden har fått ett sommarjobb utöver det vanliga. Hon ska nämligen vara vd för Adecco i en månad och jobba för att stärka företagets mångfaldsarbete.
– Det känns jättehäftigt!

I snart tio år har Adecco låtit sommarjobbare ta över vd-rollen under en månad. Lisa Henning från Mälarhöjden har varit sugen på att söka i flera år – men inte känt sig redo.

– I år sökte man med en hjärtefråga. I mitt fall var det integration och mångfald. Att man får jobba med en fråga som betyder mycket för en gjorde att tjänsten kändes helt rätt. Jag ville ta mig an den utmaningen.

Vill lägga grund för mångfaldsarbete

Som vd hoppas hon kunna påbörja projekt för att stärka mångfaldsarbetet på företaget.

– Man får vara ödmjuk för att det bara är en månad. Integration och mångfald är något som man måste jobba med kontinuerligt. Jag vill lägga en grund för vidare arbete.

Lisa Henning från Mälarhöjden ska sommarjobba som vd för Adecco en månad.

Intresset för mångfaldsfrågor kommer från flera års arbete utomlands.

– Jag har jobbat i 15 olika länder. Mest i den spansktalande världen, Latinamerika och Spanien, men även i Asien och Europa. Egentligen borde mångfald inte vara något man behöver jobba med. Tillsammans är vi alla starkare, oavsett var man kommer i från. När jag jobbade utomlands blev det ännu tydligare hur man kan utvecklas genom att ta hjälp av andra.

100 000 kronor i månadslön

Hon hoppas också lära sig mycket på sitt nya sommarjobb.

– Först och främst är det en häftig möjlighet att få en inblick i hur det är att arbeta som vd på ett så stort företag, det är något som väldigt få människor får vara med om. Det känns jättehäftigt. Jag vill utmana mig själv och se hur långt jag kan gå. Men jag tror att det är väldigt mycket upp till mig vad jag får ut av den här månaden och att jag måste ta mycket egna initiativ.

Tjänsten innebär en månadslön på 100 000 kronor – men det var inte den som lockade mest.

– Tidigare har tjänsten marknadsförts som att prova på att vara vd och få en superlön. Den är fortfarande kvar men i år är det fokus på hjärtefrågan. Man märkte att alla kandidater som var kvar till sist brann för sin fråga.

Men som student som nyligen tagit kandidatexamen i ekonomi är pengarna ändå ett efterlängtat tillskott.

– Jag vill lägga undan en del för att jobba vidare med mångfaldsfrågan. Det vore också kul att komma tillbaka till Latinamerika.