Henrik laddar inför Kanelbullens dag

Henrik Hellberg har arbetat som bagare i 20 år.
Henrik Hellberg har arbetat som bagare i 20 år.
Bageriet i Tyresö förbereder sig inför Kanelbullens dag. Henrik Hellberg räknar med att sälja drygt 2000 bullar.
– Jag har stått och bakat i tre dagar från morgon till kväll, säger bagaren Henrik Hellberg.

Onsdagen den 4 oktober är det äntligen Kanelbullens dag. När Mitt i kontaktar Bageriet i Tyresö är bakningen i full gång.

– Jag har stått och bakat i tre dagar från morgon till kväll, säger bagaren Henrik Hellberg.

Henrik som har jobbat som bagare i 20 år brukar sälja kring 2000 bullar under kanelbullens dag, bullarna görs utan laktos och ägg.

– Vi jobbar med laktosfri och äggfri bulle, man säljer ju mer då.

På senare år har caféer och bagerier experimenterat med det klassiska semmelreceptet. Vi har sett semelwrapen, nutellasemlan och prinsessemlan. Dock kommer Bageriet i Tyresö hålla sig till den klassiska kanelbullen.

– Vi gör en hederlig kanelbulle, kanelbullen är kanelbullen, det vore tråkigt om man gjorde massa andra slags bullar på kanelbullens dag, säger han.