Min lokala hjälte

Henrik slår ett slag för Funkismellon

Henrik Hildingsson rappar på scenen.
Henrik Hildingsson rappar på scenen.
Duon Henkeman & Petra (Henrik Hildingsson och Petra Nordström) vann årets Funkismello.
Duon Henkeman & Petra (Henrik Hildingsson och Petra Nordström) vann årets Funkismello.
Sollentunabon Henrik Hildingsson vann årets Funkismello tillsammans Petra Nordström på Cirkus med dunder och brak. Nu finns en sista chans att anmäla sig till nästa års tävling.

Funkismello, som tidigare hette Väsby melodifestival, är en sångtävling för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Syftet med festivalen är att lyfta målgruppen och deras rätt att delta i kulturlivet som vem som helst. Mitt i uppmärksammade i våras succévinsten för duon Henkeman & Petra från Sollentuna. Med en cover på låten ”Le igen” av Danish tog de hem segern inför 1 500 åskådare i finalen på Cirkus i Stockholm.

Nu tycker Sollentunabon, rapparen och årets vinnare Henrik Hildingsson att fler borde ta chansen och anmäla sig till musiktävlingen innan tiden för anmälan går ut. För honom har segern betytt en hel del.

– Jag fått fler spelningar och i maj var jag med på SVT på Barnkanalen, säger han.

Just nu jobbar han med eget material på dagverksamheten som håller till på Teater Satelliten och en av de egna låtarna han skrivit heter ”Vi saknar dig mamma”. Nyligen uppträdde han med den på Halmstad cityfestival. Den andra låten är fortfarande hemlig, den kommer han uppträdda med i Funkismellons pausunderhållning, för som årets vinnare får Henrik Hildingsson inte tävla i nästa tävling.

Inspiration till sina låtar hämtar han från egna erfarenheter.

– Jag har varit med om mycket i mitt liv så jag får återberätta genom min musik vad jag varit med om, det är en bra känsla att förmedla det jag upplevt.

Varför ska man anmäla sig tycker du?

Oavsett nationalitet, eller om man har ett funktionshinder så har man rätt att uppträda. Det är bra att stå på scen och så har man chans att komma med i finalen. Det ju roligt om det blir lite extra press.

På kommunens hemsida finns det fortfarande möjlighet att anmäla sig innan tiden går ut den 2 september.