ANNONS

Henriksdals utbyggnad – 25 hushåll har fått flytta

Sprängarbetena för att bygga ut Henriksdals reningsverk påverkar grannar
Sprängarbetena för att bygga ut Henriksdals reningsverk påverkar grannar
Sprängarbetena som pågår när Henriksdals reningsverk byggs om har tvingat några av de som bor på Henriksdalsberget att flytta till tillfälliga bostäder.
Det framkom vid den pressträff som Stockholm vatten och avfall höll i tisdags.
ANNONS

Henriksdals reningsverk byggs om. Reningen av avloppsvatten ska fördubblas. En ny anläggning byggs i berget där en ny reningsteknik installeras, membranrening, MBR.

Sprängarbeten pågår i berget vid några tillfällen per dag, sprängarbeten som enligt Stockholm vatten får utföras mellan klockan 7 och 22.

Påverkar boende

Sprängarbetena har påverkat en del av de som bor på Henriksdalsberget.

– Det är jobbigt på Henriksdalsringen just nu, sade Eva Rådmark Herrder, kommunikationsansvarig på Stockholm vatten och avfall, vid tisdagens pressträff.

– Vi vet att vi stör. Det låter ganska bra, sprängningarna hörs av alla som bor på berget. I dag har vi möjlighet att ersätta ersättningsboende för de som blir störda, sade Stefan Rosengren, projektledare på Stockholm vatten.

25-tal hushåll berörs

Enligt Stockholm vatten har ett 25-tal hushåll störts så pass av sprängningarna att de fått flytta. De har flyttat till ersättningslägenheter antingen till andra lägenheter på Henriksdalsberget, till Hammarby sjöstad men även till andra bostäder i ”närområdet”. Enligt Eva Rådmark Herrder kommer de evakuerad att bo i de tillfälliga bostäderna från ett ”antal veckor” till ”trekvarts år”.

Stockholm vatten räknar med att de stora störningarna av sprängarbetena kommer att vara fram till sommaren 2020.

ANNONS

Sprängarbeten även vid Sicklaverken

Sprängarbeten kommer även att utföras vid Stockholms vattens anläggning vid Sicklaverket vid Hammarbybacken, i närheten av Hammarby sjöstad.

Vid tisdagens pressträff framkom att Stockholm vatten inte räknar med att någon kommer att behöva evakuera i Hammarby sjöstad på grund av sprängarbetena, men Stefan Rosengren sade att bolaget har en beredskap för det.

Utbyggnaden av Henriksdals reningsverk beräknas vara klar 2029.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.