Herrängens skola kan ta emot fler elever

Konstnärlig utsmyckning i form av öron vid scenen, skapade av Per Svensson.
Konstnärlig utsmyckning i form av öron vid scenen, skapade av Per Svensson.
190 fler elever kommer att få plats på Herrängens skola i Älvsjö.
I veckan invigdes tillbyggnaden som kostat 115 miljoner.
– En älskad skola med vacker arkitektur får snart plats med fler elever, säger skolborgarrådet Olle Burell (S).

Utbyggnaden av Herrängens skola har tagit två år. Den nya skolbyggnaden innehåller klassrum, fritids, tillagningskök, matsal, idrottssal och expedition. I samband med bygget har även en utomhusscen byggts. Det konstnärliga uttrycket till scenen heter ”Soundsculptures” och är två formgivna rostfria öron med inbyggda högtalare.

– Den nya byggnaden på Herrängens skola möter dagens krav på tillgänglighet och ändamålsenliga lokaler. Byggnaden passar bra in på skolområdet, har moderna utbildningsytor och är energisnål vilket är viktigt för oss som fastighetsägare, förklarar Claes Magnusson, vd på Sisab, i ett pressmeddelande.