ANNONS

Het diskussion om kulturhusets fester

ANNONS

Lokaltidningen Mitt i:s artiklar om kulturhuset i Marievik drog igång en våg av diskussioner i sociala medier.

Många tycker att polisens oro är överdriven, och menar att narkotika finns väl överallt.

”Är det bara jag som blir lycklig att höra att det finns hopp om ett uns Berlin i detta lattefierade lagomområde? Fan vad härligt!”, skriver en man på Facebook.

Andra är mer oroade, och tycker att företrädaren Anders Varveus har en nonchalant attityd mot de anmälningar som gjorts.

En person skriver: ”Drogliberal eller ej, så borde man respektera lagen och reagera lite mer på en påstådd droghandel än att rycka på axlarna genom att anse att polisen ”ser spöken på blanka dagen” och uppmana journalister att ”chilla” med bevakningen”.

De flesta är positiva till mer konst och kultur i området, men en del oroas för att unga människor i området ska dras till festerna. Enligt föreningen är det ett slutet sällskap, men polisen misstänker att det rör sig om svartklubbsverksamhet.

Flera polistillslag har gjorts. På en fest nyligen greps två personer misstänkta för narkotikabrott, varav den ena är under 18 år. I förra veckan åtalades en 22-åring för att ha varit påverkad av cannabis och innehaft LSD på Kulturhuset.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.